Municipalitatea timișoreană continuă investiția în transportul public. Potrivit primarului Nicolae Robu, în acest an vor fi alocate 32 milioane lei pentru reabilitarea a încă 14 tramvaie, tot în baza contractului cadru în care s-au făcut și primele paisprezece.

Reamintim, până în prezent au  fost recepționate toate cele 14 tramvaie Armonia. Acestea respectă normele europene în domeniul transportului în comun, fiind schimbate în unele cazuri inclusiv roți care nu erau prevăzute în proiectul inițial, fără a genera costuri suplimentare.

Garniturile reabilitate au exteriorul vopsit în alb-violet, caroserie nouă, scaune, noi sisteme de acţionare şi frânare, instalaţie de climatizare, de încălzire a scaunelor, sisteme de supraveghere video şi Internet gratuit pentru călători.Totuși, defecțiunile sunt tot mai dese. “Pentru 2017 alocăm 32 milioane lei, pentru reabilitarea a încă 14 tramvaie. V-am spus, 14 au fost reabilitate, au fost furnizate, opt sunt în trafic de ieri. La ora actuală sunt șase, două vor intra după – masă și celelalte până la 14 sunt pe cale să intre în folosință după ce trec anumite teste care trebuie făcute. Contractul este unul cadru, până la 30 de tramvaie, nu se mai pune nicio licitație. Cele două firme din Arad și Pașcani au câștigat licitația”, a explicat edilul.

În plus, primarul Timișoarei a subliniat faptul că i-a solicitat directorului R.A.T.T., Ioan Goia, să facă demersurile pentru punerea în circulație a minibuzelor cumpărate municipalitate.“Am cerut azi dimineata directorului Goia sa ia toate masurile pentru a introduce aceste minibuze chiar și fără sistemul de Tiketing, pe care trebuie să-l monteze UTI. Putem găsi soluții nemaiașteptând acest sistem. Trebuie să-mi aducă o propunere concretă cu liniile pe care vor circula. Vor fi și linii noi și suplimentare la liniile actuale, în orele de vârf”, a mai declarat primarul Robu.

 

Articolul precedentDouă cluburi de noapte sancționate de oamenii legii
Articolul următorConcursul “Let’s Be ECO!”. 280 de birouri și 600 de calculatoare puse în joc pentru școlile din mediul rural

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.