(P)Grindeanu:”Când a guvernat, PSD a reușit să stabilizeze economia și să transfere creșterea economică în veniturile românilor”

Sorin Grindeanu, președintele PSD Timiș, e sigur de victoria partidului său.

Domnule Grindeanu, dacă ar trebui să sintetizați mesajul acestei campanii, care ar fi acesta?

„De fiecare dată când a guvernat, Partidul Social Democrat a reușit să stabilizeze economia și, foarte important, să transfere creșterea economică în veniturile românilor, în salariul minim care a fost majorat, în pensii, care au crescut de asemenea, în investiții utile comunităților. Noi am venit în această campanie electorală cu un program foarte clar, articulat, în care am prezentat viziunea noastră pentru România viitorului. După cum probabil știți, sunt informatician de profesie, adică un om al datelor exacte și al cifrelor. Din această postură, i-am asigurat pe toți timișenii cu care am discutat în această perioadă că programul nostru de guvernare este unul realizabil, care va aduce bunăstare cetățenilor români”.

Despre echipa propusă de PSD Timiș ce ne puteți spune, acum la final de campanie electorală?

„Ceea ce am spus și în momentul depunerii listelor…avem o echipă de candidați serioși și implicați, care sper că au demonstrat și în această campanie electorală că îi pot reprezenta pe timișeni în viitorul Parlament. Nu sunt vedete și nici veleitari, sunt colegii mei care au primit, înainte de stabilirea listei finale, încrederea primarilor, consilierilor județeni și municipali ai PSD Timiș. Acest lucru îi obligă, pentru că aleșii noștri locali reprezintă, în fapt, comunitățile care i-au ales acum câteva luni. Spre deosebire de alții, noi am propus timișenilor drept candidați oameni din Timiș, tineri, pregătiți în domeniile lor de activitate și cu experiență în administrație. Le-am cerut, în calitate de președinte, să nu uite niciodată că oamenii au mari așteptări de la ei și că trebuie să lupte, din Parlament, pentru promovarea marilor proiecte de dezvoltare și modernizare ale Timișului. Cu o singură excepție, toți candidații noștri de pe pozițiile eligibile nu au mai fost parlamentari”.

Sondajele de opinie creditează PSD pe primul loc. Cum stă partidul în Timiș?

„Ca să vă răspund direct: sunt sigur că vom repeta succesul de la alegerile locale, când PSD a câștigat pentru prima dată alegerile în Timiș. În acest sens, vreau încă o dată să le mulțumesc tuturor cetățenilor care atunci m-au votat și au avut încredere în noi și în programul nostru. Cred că am reușit, în doar câteva luni, să demonstrez, împreună cu echipa mea de la Consiliul Județean și cu funcționarii serioși și dedicați de acolo, că Timișul a intrat într-o nouă etapă de dezvoltare. Nu enumăr aici ceea ce am realizat deja, pentru că presa a prezentat pe larg toate aceste aspecte. Revenind la sondaje…este evident că la nivel național PSD va câștiga detașat scrutinul de duminica viitoare. În ciuda unui val de propagandă care a funcționat în ultimii ani, cred că orice cetățean onest, indiferent de opțiunile politice, poate face diferența între Guvernul PSD și ceea ce acum se numește guvernare. Fostul guvern a reușit, în scurt timp, să repare toate greșelile, erorile și chiar ilegalităție comise de guvernările de dreapta. Redeschiderea spitalelor, majorarea salariilor, restabilirea pensiilor, acordarea de sprijin categoriilor defavorizate sunt realități pe care nimeni nu le poate nega. Am putut realiza toate aceste lucruri pentru că am avut creștere economică reală și sănătoasă, iar acest lucru a fost posibil pentru că au fost decuplați mulți „băieți deștepți” de la afacerile păguboase pentru stat. Am făcut parte din Guvernul Ponta și știu exact cum au stat lucrurile. Sigur că se puteau face și mai multe lucruri bune pentru români dacă ne-am fi dus mandatul până la capăt. Vă reamintesc faptul că Guvernul Ponta a fost forțat să plece într-o perioadă în care România tocmai își plătise datoria la FMI, economia era în plină creștere, începuseră și mari investiții în infrastructură. Buna noastră guvernare a fost recunoscută de toate agențiile de rating, de FMI și Comisia Europeană, de marile cancelarii europene. Și totuși…am fost forțați să renunțăm la guvernare; nu a fost voința românilor, ci a unor grupuri de interese străine care niciodată nu vor fi preocupate de creșterea calității vieții cetățenilor din țara noastră”.

Un mesaj către alegătorii din Timiș?

„Cred că cel mai important lucru este să se prezinte la vot, pentru ca viitorii parlamentari să fie reprezentativi. Nu există democrație fără un Parlament puternic, iar forța viitorului for legislativ poate fi dată de votul oamenilor. Legat de opțiuni, sigur că fiecare cetățean trebuie să decidă pe cine alege. Eu îi asigur doar pe timișeni că indiferent de rezultatul votului, viitorii parlamentari PSD de Timiș își vor onora mandatul. Sunt președinte al Organizației Timiș a PSD iar din această poziție mă voi asigura că grupul nostru parlamentar va avea o abordare corectă și responsabilă”.

 

Publicat la comanda PSD Timis. Publicat de SCM Media Online SRL-D. Cod mandatar financiar: 11160007

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.