Traian Stancu este vicepreședintele Consiliului Județean Timiș și candidează pentru un post de deputat din partea ALDE. Se află la al patrulea mandate de consilier județean și a atras, pentru județul Timiș, investiții în infrastructură de peste 42 de milioane de euro, s-a implicat activ în proiectele de dezvoltare a județului și a promovat permanent idea unei administrații descentralizate și a regionalizării.

De ce are nevoie administrația locală ca să funcționeze performant?

De schimbarea legislației, de o descentralizare reală, nu mă refer financiar, ci ca decizia să fie cât mai aproape de cetățean, de ceea ce își dorește el în zonele în care locuiește. Trebuie să spunem guvernanților să fie foarte atenți la ce s-a întâmplat în Italia, prim ministrul fiind obligat să demisioneze, acesta dorind să taie din atribuțiile autoritățile locale, decizie care nu a fost pe placul populației, dovadă și rezultatul referendumului.

Este un semnal nu despre ce vor politicienii, ci despre ce vor cetățenii. De aceea în campania electorală pentru Camera Deputaților susțin în continuare descentralizarea și regionalizarea. Eu nu-mi doresc ca un candidat să negocieze funcția de prim ministru în schimbul centurii de sud a orașului. E un deziderat al timișorenilor și acest lucru trebuie să se întâmple fără un șantaj la adresa populației.

Mi-aș dori ca cetățenii județului Timiș să voteze pentru cei care au dovedit că pot face, nu pe cei care susțin mereu că vor face, dar nu fac nimic„.

Propunerea ALDE pentru viitorul premier este Călin Popescu Tăriceanu. De ce credeți că ar susține timișenii o asemenea propunere politică?

Sunt convins că toată lumea își amintește un moment cheie al guvernării Tăriceanu în Timiș, și anume inundațiile devastatoare din 2005. Deși au existat câteva polemici la vremea respectivă, privind un dialog între premier și o doamnă a cărei casă nici măcar nu fusese afectată de calamități, cifrele ne arată foarte clar aportul pe care l-a avut guvernul condus de Călin Popescu Tăriceanu la vremea respectivă. Au fost construite peste 1.100 de case și reabilitate peste 500 de locuințe, exclusiv din fonduri guvernamentale. Eu cred că asta arată, de fapt, grija pentru cetățean, modul în care acționează politicienii atunci când este nevoie de o intervenție rapidă și profesionistă.

Aș vrea să reamintesc și faptul că, sub conducerea lui Călin Popescu Tăriceanu, România a cunoscut cea mai mare creștere economică și cel mai ridicat nivel de trai din ultimii 27 de ani. Este un om politic cu care poți avea o dezbatere reală, bazată pe argumente, chiar și atunci când nu ești de acord cu el, este un partener de dialog profesionist și deschis la idei„.

 

 

Articolul precedent(P)Grindeanu:”Când a guvernat, PSD a reușit să stabilizeze economia și să transfere creșterea economică în veniturile românilor”
Articolul următorCupa de Iarna TIMSTAR se apropie de START

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.