Consiliul Concurenţei a anunţat joi, 10 martie, că monitorizează piaţa carburanţilor şi investighează situaţiile în care preturile au crescut foarte mult, fără a avea o justificare economică.

Anunțul vine în contextul în care miercuri s-au format cozi de maşini la benzinării în mai multe oraşe din ţară, şoferii fiind speriaţi de zvonurile privind scumpirea carburanţilor.

”Consiliul Concurenţei monitorizează piaţa carburanţilor şi investighează situaţiile în care preturile au crescut foarte mult, fără a avea o justificare economică. Anticiparea unui anumit preţ ce ar trebui practicat de către o companie şi anunţarea acestuia în piaţă poate intra sub incidenţa prevederilor Legii Concurenţei. Companiile trebuie să îşi stabilească în mod independent politica de preţuri, în funcţie de propria strategie şi de structura costurilor implicate de desfăşurarea activităţii, înţelegerile şi/sau acţiunile concertate referitoare la comportamentul pe piaţă fiind sancţionate de legislaţia în domeniu”, anunţă autoritatea de concurenţă.

Conform datelor afişate de aplicaţia Monitorul Preţurilor, creşteri mari ale preţurilor carburanţilor s-au înregistrat la benzinăriile unui singur lanţ de distribuţie, MOL, şi la unele benzinării independente din vestul tării. Acest lucru poate fi explicat de faptul că în Ungaria preţurile carburanţilor sunt plafonate, ceea e a condus la penurie.

In dimineața de joi, 10 martie, prețul benzinei la stațiile din București erau în jur de 8 lei/litru.

Articolul precedentAccident mortal în Banatul de munte
Articolul următorFetele de la Poli au sărbătorit Ziua Femeii, dar şi ridicarea restricţiilor la Posh TM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.