amenzi-pietoni-1

Atenție pe unde traversați strada! Zeci de pietoni s-au ales cu amenzi pentru traversarea neregulamentară a carosabilului. Oamenii legii au desfășurat o acțiune pentru reducerea numărului accidentelor de circulaţie şi a consecinţelor acestora ca urmare a indisciplinei pietonale.

Numărul accidentelor în care sunt implicaţi pietoni este unul mare, iar polițiștii rutieri au ieşit în stradă pentru a atrage atenția de pericolul la care se expun cetățenii atunci când trec prin locuri nepermise.

Conform unei statistici a IPJ Timiș, în primele nouă luni ale anului au avut loc zeci de accidente din cauza pietonilor, iar 11 persoane au decedat în urma accidentelor rutiere pe care chiar ei le-au provocat. Totodată alte câteva zeci de persoane au fost rănite grav. “Din analiza accidentelor de circulaţie grave produse pe raza judeţului Timiş, în perioada 01.01 – 30.09.2015 s-au produs 42 de accidente rutiere, care au avut ca principală cauză indisciplina pietonală, soldate cu decesul a 11 persoane şi rănirea gravă a altor 33 de persoane”, spun reprezentanţii IPJ Timiş.

Timp de o săptămână, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza județului pentru reducerea numărului accidentelor de circulaţie şi a consecinţelor acestora ca urmare a indisciplinei pietonale. Au fost sancţionaţi 171 de pietoni care traversau strada prin locuri nepermise și reținute 34 de permise pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor. În plus, poliţiştii au aplicat 4425 de sancţiuni contravenţionale pietonilor care nu au respectat prevederile legale.

(Sursa foto: www.evz.ro)

Articolul precedentControale în localurile din Timișoara. Vezi ce nereguli au găsit reprezentanții ISU
Articolul următorTarifele TimPark pentru 2016, la mâna consilierilor locali

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.