timpark-26874

Tarifele de parcare pentru 2016, la mâna consilierilor locali timișoreni. Acestia vor decide dacă vor majora sau menține tarifele TimPark pentru anul viitor. Pe ordinea de zi a ședinței de plen va exista un proiect privind „tarifele aplicate pentru parcarea pe raza municipiului Timişoara”. Conform acestuia, prețurile TimPark rămân neschimbate.

În plus, edilul Nicolae Robu propune ca șoferii să plătească la fel atunci când parchează pe locurile înregistrate în sistemul TimPark. „Pe 2015 sunt aproape 13.000 de abonamente. Înainte, pe Telpark, erau 9.000 de abonamente și parcări pe zi, iar acum avem doar 13.000 de abonamente, plus cam 2.000-3.000 de parcări prin SMS, tot pe zi. Sistemul merge bine și eu cred că e bine să menținem tarifele”, susține primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

Vă reamintim că Timișoara este împărțită în trei zone tarifare: roșie, galbenă și albastră. Zona 0, cea verde, include doar fostele parcări cu barieră din centrul orașului și alte două parcări de lângă Piața 700. Astfel, pentru zona verde, șoferii plătesc 3 lei/oră prin vouchere și 0,75 euro/oră + TVA prin SMS. În zona roșie – 1,5 lei/oră prin vouchere și 0,50 euro/oră prin SMS; în zona galbenă – 1 leu/oră prin vouchere și 0,35 euro/oră prin SMS, iar în zona albastră – 0,50 lei/oră prin vouchere și 0,25 euro/oră prin SMS.

Abonamentul în zona roșie costă 34,23 lei / lună, 98,28 lei / trimestru și 359,26 lei / an; zona galbenă – 27,93 lei / lună, 80,01 lei / trimestrial și 293,48 lei / an; zona albastră: 21,42 lei / lună, 61,74 lei / trimestru și 225,17 lei / an. Un abonament lunar general TimPark costă 42,84 lei / lună, 122,85 lei / trimestru și 450,34 lei / an.

Numărul locurilor de parcare în centrul orașului este critic, mai ales după ce parcarea din spatele centrului comercial Bega a devenit privată. Autoritățile locale încearcă să construiască o parcare de zece etaje la intersecția străzilor Oituz cu Popa Șapcă pe un teren care aparține Universității de Vest și pentru care se negociază încă de la începutul anului trecut. “Sper ca în această iarnă să finalizăm cu UVT negocierile, apoi să scoatem la licitație zona pentru o parcare cu 10 etaje. Dacă nu se va prezenta nimeni la licitație vom lansa schema pe care am vrut să o facem și în spatele magazinului Bega, să construim pe un contract de parteneriat între Primărie și SDM ”, spune primarul Nicolae Robu.

Va reamintim că o nouă parcare în centrul Timișoarei a fost amenajată pentru șoferi. Aceasta este situată pe bulevardul I.C Brătianu, pe partea de mers către strada Michelangelo. Potrivit edilului Nicolae Robu, în zonă sunt acum peste 100 de locuri de parcare. Șoferii care vor să-și lase mașinile pe strada I.C. Brătianu trebuie să plătească 1,5 lei/oră, cu voucher TimPark, și 0,5 euro/oră prin SMS. De asemenea, sub bulevard, municipalitatea ar trebui să amenajeze o parcare de 700 de locuri, lucrările urmând să înceapă odată cu cele pentru pasajul auto din Piața Victoriei.

 

(Sursa foto: www.renasterea.ro)

Articolul precedentPietonii, în vizorul polițiștilor!
Articolul următorInterzisă funcționarea localurilor fără aviz de incendiu din partea ISU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.