Vești bune! Dezvoltarea turismului în judeţul Timiş prinde contur. Pista de canotaj de pe lacul Surduc ar putea fi finanţată printr-un proiect transfrontalier România-Serbia. Este vorba despre o valoare estimată la două milioane de euro, pentru partea românească.

Potrivit șefului CJ Timiș, Titu Bojin, pentru realizarea pistei de canotaj pe Lacul Surduc este necesară perfectarea unui contract de parteneriat între A.B.A Banat – administratorul lacului şi CJ, pentru darea în folosinţă gratuită a luciului de apă aferent investiţiei pistei de canotaj. “Proprietarul terenului este statul român, prin Apele Române”, spune președintele CJ Timiș, Titu Bojin.

Terenul necesar pentru realizarea facilităţilor infrastructurale pe malul Lacului Surduc este pus la dispoziţia CJ de către Primăria Fârdea prin HCL şi protocol de predare-primire, constând în două parcele de teren în intravilanul localităţii, în suprafaţă de 7.040 mp. Iniţiatorul proiectului este consilierul judeţean Traian Stancu.“Primăria Fârdea ne-a alocat un teren. Suntem la finalul studiului de fezabilitate.Sper ca această investiție să ajute la dezvoltarea zonei de est a județului. Am insistat pe descărcarea de la Traian Vuia ca să apropiem Timișoara și Lugojul de lac și să creăm toate facilitățile pentru acest lucru”, explică Traian Stancu, inițiatorul proiectului.

Traian Stancu

Obiectivul de investiții a fost aprobat ieri de aleși în ședința de plen a CJ Timiș.  Potrivit inițiatorului proiectului, pista de canotaj va avea doi km o sută de metri şi opt culoare. “Noi am făcut pe pista de canotaj, deocamdată, studiu de fezabilitate și acum am votat pentru a-l propune spre finanțare pe un proiect România-Serbia. Va fi în jur de 2 milioane de euro, partea românească. E necesar, singura și prima din România”, spune consilierul județean, Traian Stancu.

După finalizarea proiectului, pe lacul Surduc vor putea fi organizate competiții oficiale, antrenamente și evenimente sportive.

Articolul precedentVIDEO: Primarul din Ghiroda a intrat in „gaura de sarpe”
Articolul următorPetru Ehegartner planteaza copaci la Bucuresti in loc sa o faca la Timisoara

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.