Ploile amână dezinsecția în municipiul Reșița

Dezinsecția în municipiul Reșița va fi reprogramată din pricina condițiilor meteo, anunță autoritățile locale. Astfel, dezinsecția cu mijloace aeriene se va desfășura în data de 4 iulie, între orele 18:30- 21:00 și 5 iulie, între orele 06:30- 09:00. Pe căi terestre se va interveni în 4 iulie, de la ora 21:00 și 5 iulie, de la 06:30.

Acţiunea de dezinsecţie va cuprinde: tratament contra căpuşelor (in Parcul Cărăşana, Parcul Copiilor (Bd. Muncii), Parcul Tricolorului, Parcul Copilului (fostul Parc al Siderurgistului); tratamente de la sol efectuate pe toate suprafeţele verzi ale municipiului, maluri de râu, liziera pădurii, principalele artere de circulaţie, cât și în cartierele și localitățile aparținătoare municipiului (Moniom, Câlnic, Țerova, Doman, Secu, Cuptoare); dezinsecție aeriană.

Substanţele, folosite în procesul de combatere a dăunătorilor, sunt avizate de Ministerul Sănătăţii şi nu pun în pericol populaţia şi animalele.Totuși, în condiții de soare puternic albinele aflate în zbor pot fi afectate, motiv pentru care rugăm apicultorii să își închidă albinele în intervalul de desfășurare a acțiunilor.

Primăria Municipiului Reşiţa recomandă tuturor instituțiilor, societăţilor comerciale, asociaţiilor de proprietari și persoanelor fizice să execute operațiuni de dezinsecție, pe cât posibil, concomitent cu acțiunea generală demarată de administraţia publică locală. În acest mod, se va evita retragerea țânțarilor în zonele netratate, cunoscând faptul că tendința insectelor este de a se refugia în locurile în care dezinsecția nu a fost efectuată. „În perioada acțiunilor de dezinsecție, recomandăm cetățenilor ca, în seara zilei de 4 iulie 2016, între orele 21:30-23:30, să evite traversarea parcurilor, scuarilor etc., când este semnalată prezența utilajelor care efectuează dezinsecția terestră”, precizează autoritățile cărășene.

În cazul în care condiţiile meteorologice vor fi nefavorabile, lucrările de dezinsecţie vor fi reprogramate.

(Foto: www.bizbrasov.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here