Ploile au făcut ravagii în Timiș! Pompierii intervin de urgență

0

Un drum blocat și zeci de gospodării inundate! Pompierii au fost chemați de urgență pentru a ajuta la scoaterea apei din curțile, grădinile și subsolurile caselor.

Astăzi meteorologii au emis o atenționare de cod portocaliu de ploi, în timp ce hidologii au avertizat și ei că riscul de inundații este mare.

Cea mai afectată zonă de codul portocaliu este zona Lugojului, unde au fost trimise motopompe remorcabile de la Timișoara și Buziaș.

”În contextul atenționărilor și avertizărilor meteorologice și hidrologice Cod portocaliu de inundații și ploi abundente emise cu precădere pentru zona localității Lugoj, prefectul județului Timiș, la propunerea inspectorului șef, a dispus activarea grupei operative din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „BANAT” al județului Timiș”, spun reprezentanții ISU Banat.

Până în momentul de față s-a acționat la 20 inundații de curți, subsoluri și gospodării, iar drumul comunal 134 este blocat acționând SVSU Victor Vlad Delamarina cu 12 voluntari.
Din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „BANAT” al județului Timiș acționează 30 de subofițeri cu 6 mijloace de transport, 10 motopompe și electropompe.

De asemenea, în cadrul subunităților din Lugoj și Deta s-a suplimentat personalul pentru gestionarea cu operativitate a tuturor solicitărilor.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here