În urma investigației jurnaliștilor de la site-ul Recorder.ro care a dovedit un posibil dezastrul ecologic de la deponeul ecologic de la Ghizela, PMP Timiș cere explicații la nivel guvernamental și cere o amplă anchetă făcută de instituții centrale care să fie deasupra intereselor transpartinice locale, interese PNL-PSD, care au permis ca râul Timiș să fie poluat intenționat cu scurgeri de la gunoaiele întregului județ.

“În calitate de președinte PMP Timiș și viitor președinte al Consiliul Județean Timiș, i-am cerut Ministrului Secretar de Stat Alexandru Mutruc să se implice și să cerceteze la nivel guvernamental cum a fost posibil ca în mod repetat levigatul de la gunoaiele județului Timiș să ajungă în râul Timiș. Acest posibil dezastru ecologic dovedește evident interesele transpartinice care leagă la nivel județean și local PSD de PNL: depozitul de deșeuri de la Ghizela este gestionat de Consiliul Județean Timiș, sub conducerea pesedistă a (încă) președintelui CJT Călin Dobra și este administrat de compania RETIM, al cărui acționar, în proporție de 50%, este Consiliul Local Timișoara, sub coordonarea liberală a (încă) primarului Timișoarei, Nicolae Robu. De ce dovezi mai este nevoie ca toată lumea să vadă că atât la Consiliul Județean cât și la Primărie este nevoie de oameni noi, oameni de acțiune cum suntem noi cei de la PMP Timiș?”, a spus Cornel Sămărtinean.

Ministrul Secretar de Stat Alexandru Mutruc a purtat discuții cu Stana Iulian, Ministrul Secretar de Stat de la Ministerul Mediului Apelor.

L-am rugat pe colegul din Guvern să ne ajute ca o echipă de la Ministerul Mediului să investigheze urgent poluarea de la Ghizela. Este evident că situația de la Ghizela este tolerată de mult timp de interese locale PSD-PNL. De aceea am stabilit cu responsabilii de la Ministerul Mediului ca ancheta în acest caz să fie preluată de de comisarii Gărzii de Mediu de la nivel central, care să fie mai presus de jocurile politice de la nivel local, jocuri politice care dăunează mult intereselor timișenilor, a declarat Alexandru Mutruc.

După discuția cu conducerea ministerului Mediului, ministrul secretar de stat Alexandru Mutruc s-a întâlnit și cu conducerea centrală a companiei Retim Ecologic Service, respectiv cu directorul general al RER GROUP ROMANIA, Radu Merica.

“Am rugat conducerea de la București a companiei RETIM să se implice în elucidarea situației de la București. Eu bănuiesc că la nivel local sunt interese foarte mari în acest domeniu. Domnul director general Radu Merica a promis o anchetă internă la RETIM, anchetă condusă de la București și pedepsirea vinovaților dacă se va dovedi că ceea ce au scris jurnaliștii de la recorder este adevărat… Mai mult, domnul Merica mi-a promis transparență totală și că va pune la dispoziția Gărzii de Mediu tot ceea ce e nevoie pentru a face lumină în acest caz! a mai adăugat Alexandru Mutruc.

“Mă bucur enorm când văd că tinerii pe care îi promovăm la București se implică și se luptă pentru Timiș. Reacția rapidă a Ministrului Secretar de Stat Alexandru Mutruc în problema dezastrului ecologic de la Ghizela arată ce fel de primar va fi în Timișoara: unul implicat, energic și care va avea un sprijin foarte mare în mine ca președinte al Consiliului Județean Timis și în colegii din Partidul Mișcarea Populară din Guvernul României,” a încheiat Cornel Sămărtinean.

Articolul precedentCornel Samartinean: ” Partidul Mișcarea Populară va fi surpriza alegerilor locale in judetul Timis”
Articolul următorPresiune scazuta a apei la Liebling

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.