Poftiți la teatru!”Jocul Regilor”, cu Maia Morgenstern

Spread the love

Timișorenii sunt invitați la mijlocul lunii aprilie la teatru. Maia Morgenstern revine la Timișoara cu o piesă de colecție scrisă de unul dintre purtătorii de cuvânt ai Primăverii de la Praga. Alături de ea, pe scenă vor urca doi actori de calibru mare, profesioniști autentici și vedete pline de farmec: Mircea Rusu și Andrei Finti.

Regizat de Felix Alexa la Teatrul Evreiesc din București, în limba română, cu o scenografie de Ruxandra Ion, spectacolul  cu piesa ”Jocul Regilor”, de Pavel Kohout, va avea unica reprezentație la Timișoara în această stagiune luni, 18 aprilie, de la ora 19, pe scena Operei Naționale.

O bizară comedie neagră cu un subiect delicat, relaţiile dintre un evreu şi cuplul care îl ascunde în timpul persecuţiilor naziste, dar și mult după aceea, tustrei personaje enigmatice, un triunghi pasional, tensionat, o piesă captivantă cu uluitoare derulare a intrigii, unde firul poveştii e în permanenţă înnodat. Scrisă în 1978, piesa a fost tradusă de Alexandru Al. Şahighian.

Născut la Praga în 1928, Pavel Kohout a fost, în prima parte a vieţii sale, un susţinător fervent al comunismului (inclusiv în chip de aparatcik), pentru a deveni, după mijlocul anilor 1950, un la fel de aprig militant împotriva lui, redactând, împreună cu Václav Havel, celebra Charta 77, un moment cheie în mişcarea de rezistenţă faţă de regimul comunist totalitar. În 1979, după ce i s-a decernat Premiul Austriac de Stat pentru Literatură Europeană şi după ce a devenit consilier literar al faimosului Burgtheater din Viena, autorităţile cehoslovace l-au ostracizat. Autor de piese şi de scenarii de film, dar şi de romane şi eseuri, Kohout a ales exilul în Austria,  de unde întoarcerea în patrie nu i-a mai fost permisă decât după 1990.

Biletele pentru ”Jocul Regilor” la Timișoara costă, în funcție de loc, 60 sau 80 de lei și s-au pus în vânzare la Agenția Operei.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here