Poliția Locală reamintește: abandonarea de deșeuri și predarea resturilor unor persoane neautorizate pentru transport se sancționează drastic!

Direcția Generală a Poliției Locale Timișoara atrage atenția că, potrivit OUG 92/2021, privind regimul deșeurilor, abandonarea, aruncarea, precum și ascunderea deșeurilor sunt interzise.

Totodată, colectarea, transportul sau valorificarea de deşeuri se face prin operatori specializați. Predarea deșeurilor unor persoane neautorizate se sancționează cu amenzi de la 5000 lei la 15000 lei. Abandonul de deșeuri se sancționează, de asemenea, cu amendă de la 30000 la 45000 lei.

În acest context, în urma verificărilor efectuate în ultimele zile, polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au aplicat unei persoane care a efectuat lucrări la acoperișul unui imobil de pe strada Academician Alexandru Borza și a predat deșeurile provenite din construcții unui operator neautorizat o amendă de 15.000 lei. O altă persoană de pe strada Mătăsarilor a fost sancționată cu 5000 de lei tot pentru predarea deșeurilor unui operator neautorizat. Persoana în cauză a igienizat ulterior locația și a predat toate deșeurile la operatorul de salubrizare Retim. Un cetățean care a abandonat deșeuri din categoria mobilierului uzat pe strada C. Grofșoreanu colt cu Romulus a fost sancționat cu o amendă de 30.000 de lei.

Poliția Locală reamintește cetățenilor că este foarte important să respecte legislația în vigoare pentru a evita sancționarea, dar și pentru a păstra un mediu curat și civilizat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here