„Politica de Securitate a SUA în 2018 și România”, în dezbatere la UVT

La Universitatea de Vest va avea loc o nouă conferință publică, pe o tematică dedicată studiilor de securitate, în cadrul programului masteral de Studii de Securitate Globală, desfășurat de Facultatea de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării din Universitatea de Vest din Timișoara.

Conferința va fi susținută de către Seth Cropsey, Director al Center for American Seapower și se va adresa masteranzilor Facultății, dar și celorlalți studenți și cercetători din cadrul UVT, cât și experților și cercetătorilor interesați de domeniul securității globale și relațiilor internaționale. Tema abordată, „Politica de Securitate a SUA în 2018 și România”, vizează o dezbatere asupra celor mai importante coordonate ale politicii de securitate duse de SUA în noul context internațional, în special în relație cu România, ca partener strategic.

Seth Cropsey are o experiență de treizeci de ani în domeniul politicii de securitate, a studiilor și cercetărilor din domeniul relațiilor internaționale și strategiilor militare navale. Și-a început cariera în spațiul guvernamental american, la Departamentul de Apărare, ca asistent al Secretarului Apărării, Caspar Weinberger, ulterior fiind subsecretar adjunct al Marinei în administrațiile Reagan și Bush. A ocupat mai multe funcții din sectorul public și în cadrul programelor de pregătire universitară ale SUA în plan internațional.

Acesta a publicat o serie semnificativă de articole despre securitatea națională și politica externă a SUA în publicații prestigioase precum: Commentary, Foreign Affairs, The Public Interest, The National Interest, Wall Street Journal, Washington Post, Washington Times și alte publicații specializate. Una dintre cărțile de referință semnate este „Mayday: The Decline of American Naval Supremacy”, lucrare prin care se dezbate în detaliu și se atrage atenția asupra consecințelor declinului supremației militare navale a SUA în lume.

Intrarea la conferință este liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here