Poliţiştii anticorupţie au prins în flagrant un agent de poliție din cadrul I.P.J. Timiș, în timp ce primea mită 550 euro, echivalentul a 2500 de lei, diferența până la 4600 de lei primiți de la o terță persoană pentru soluționarea unui dosar penal.

Mai exact, sâmbătă, 13 ianuarie, un bărbat în vârstă de 34 ani a formulat denunț la S.J.A. Timiș cu privire la faptul că, în urmă cu aproximativ trei luni, a fost bătut de un bărbat, situație în care a fost întocmit dosar penal, cercetările fiind efectuate de un agent de poliție din cadrul I.P.J. Timiș – Poliția Orașului Gătaia.

În timpul cercetărilor, polițistul i-a cerut părții vătămate să-și schimbe declarația, însă aceasta a refuzat, constituindu-se parte civilă în cauză cu suma de 10.000 lei.

„La data de 10 ianuarie, partea vătămată s-a întâlnit cu agresorul său, aflând de la acesta că i-a dat agentului de poliție suma de 4600 lei pentru a i-o înmâna deoarece dorește să se împace. Întrucât polițistul nu îi remisese nicio sumă din banii primiți de la agresorul cercetat în dosar, partea vătămată l-a căutat și i-a solicitat banii primiți de la agresor în scopul împăcării. Polițistul a recunoscut că a primit suma menționată însă i-a precizat că nu are banii dar că, până la sfârșitul lunii ianuarie, îi va da 4000 lei, cu mențiunea că suma de 600 lei este ,,partea lui” pentru soluționarea dosarului, respectiv pentru că l-a convins pe agresor să-i dea banii”, se arată în comunicatul DGA.

Astfel, vineri, 12 ianuarie, agentul de poliție i-a dat părții vătămate 1500 lei, urmând ca luni, 15 ianuarie, să-i mai remită și diferența de 2500 lei.

La aceeași dată, partea vătămată a sesizat aceste aspecte la 112, care au fost aduse la cunoștința D.G.A. – S.J.A. Timiș de către conducerea I.P.J. Timiș.

Momentul remiterii celor 550 euro (echivalentul a 2500 lei) a fost constatat în flagrant de echipa operativă constituită din ofiţerii S.J.A. Timiș, coordonată de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș. În urma audierii, procurorul a dispus asupra polițistului punerea în mișcare a acțiunii penale sub aspectul comiterii infracțiunii de luare de mită.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul conducerii Inspectoratului de Poliție al Județului Timiș și al ofițerilor de poliție judiciară din cadrul D.G.A. – Serviciul Operații – Biroul 2 Timiș.

Articolul precedentScandal în trafic, finalizat la Poliţie! Patru bărbaţi s-au bătut cu bâtele!
Articolul următor2017, an excelent pentru Aeroportului Internaţional Timișoara!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.