Poliţiştii de frontieră se pregătesc pentru afluxul de călători din perioada sărbătorilor pascale. La sfârşitul acestei săptămâni credincioşii catolici din toată lumea vor sărbători Învierea Domnului. Astfel, în punctele de trecere a frontierei de la graniţa cu Ungaria se pot înregistra creşteri ale traficului de persoane şi mijloace de transport.

Totodată, autorităţile de frontieră din R. Ungară informează, prin intermediul Punctului de contact româno-maghiar (Borş – Artand), că în perioada  26.03.2016, ora 23.00 (ora României) – 28.03.2016 ora 23.00 (ora României) este restricţionată, pe teritoriul R. Ungare, circulaţia automarfarelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone.

Pentru evitarea aglomerărilor, I.T.P.F. Timişoara a luat toate măsurile necesare astfel încât tranzitul să se efectueze în condiţii normale. În acest sens, au fost dispuse măsuri organizatorice de suplimentare a personalului poliţiei de frontieră şi a arterele de control, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, în funcţie de dinamica valorilor de trafic. De asemenea, va fi folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere a frontierei şi în cele mai aglomerate se vor utiliza toate arterele de control disponibile, în limita configuraţiei acestora.

I.T.P.F. Timişoara recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea. Reamintim punctul de frontieră existent la graniţa româno-ungară: pe raza județului Timiş: P.T.F. Cenad – Kiszombor.

Poliţia de Frontieră Română, în cooperare cu celelalte instituţii care au atribuţii în punctele de trecere a frontierei, efectuează verificări sistematice cetăţenilor din state membre UE şi non-UE care tranzitează frontiera, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară, în conformitate cu prevederile legislaţiei interne şi internaţionale.

Scopul acestor măsuri este prevenirea tranzitării frontierei de către persoane, provenite din state aflate în zonele de conflict, care pot derula activităţi ce reprezintă o ameninţare reală la adresa securităţii interne şi externe.

Recomandăm cetăţenilor care tranzitează punctele de frontieră rutiere cu autoturisme, microbuze si autocare, în perioadele în care se prefigurează creşteri ale valorilor de trafic, să consulte aplicaţia on-line destinată monitorizării traficului la punctele de trecere a frontierei disponibilă pe pagina de internet a Poliţiei de Frontieră Române: www.politiadefrontiera.ro. Aplicaţia on-line prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp, iar valorile afişate pot suferi modificări în funcţie de dinamica traficului în punctul de trecere respectiv, la un moment dat”, transmit reprezentanții Poliției de Frontieră Timișoara.

Poliţia de Frontieră a pus la dispoziţia participanţilor la traficul transfrontalier numărul de telefon 021.9590 unde pot semnala diferite aspecte despre modul în care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei.

Articolul precedentPrimul vaporetto a ajuns în depoul R.A.T.T din Dâmbovița
Articolul următorPompierii și paramedicii de la ISU Banat au salvat zeci de vieți luna trecută

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.