Primul vaporetto a ajuns în depoul R.A.T.T din Dâmbovița

Vești bune! La Timișoara a ajuns primul vaporetto. Acesta a fost dus noaptea trecută în depoul R.A.T.T.

Primul din cele şapte vaporaşe a ajuns la Timişoara. Deocamdată acesta va rămâne în depoul R.A.T.T din zona Dâmboviţa până când va fi lansat la apă. În curând va fi adus la Timişoara şi cel de-al doilea vaporaş.

Ambarcațiunea este asemănătoare cu vaporașele din Veneția. Aceasta a fost construită la Galați, fiind testată pe Dunăre, iar conform primarului, comisia spune a primit nota 10 plus. Timp de cinci ani, vaporașele vor fi destinate gratuit agrementului.

Toate cele şapte vaporaşe au primit câte un nume: Burebista, Decebal, Traian, Glad, Huniade, Savoya şi Economu. Achiziția celor șapte ambarcațiuni care vor circula pe Bega face parte dintr-un amplu proiect European, care a inclus și amenajarea malurilor Begăi. Cele şapte vaporase vor fi administrate de RATT. Valoarea totală a acestora este de 6,9 milioane de lei fără TVA. Vaporașele au o capacitate de 50 de locuri, lungimea de 12,7 metri și lățimea de 4,9 metri. În plus, vor avea o punte deschisă și un salon închis în care vor exista scaune.

Nouă stații urmează să fie amenajate în acest sens, în cadrul proiectului de reabilitare a malurilor Begăi. Este vorba despre stațiile la Podul Mihai Viteazul, Podul Dacilor, Podul Decebal, Podul Michelangelo, Podul Mitropolit Andrei Şaguna (Tinereţii), Podul Traian, Podul Ştefan cel Mare, în dreptul străzii Vulturilor şi la Podul Modoş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here