UPDATE: Polițiștii locali primesc bani în plus pentru hrană

politistii-locali

Agenții de la Poliția Locală Timișoara ar putea avea o creștere salarială de 720 de lei pe lună. Un proiect de hotărâre pe această temă va fi supus la vot, astăzi, în plenul Consiliului Local.

În cadrul Poliţiei Locale Timişoara activează peste 250 de agenți. Reprezentanţii Poliţiei Locale Timişoara încearcă din anul 2011 să îi convingă pe aleşii locali să acorde o normă de hrană pentru personalul instituţiei. Edilul șef Nicolae Robu consideră că suma propusă, de 24 de lei pe zi, este prea mare, ba chiar a declarat că nu i se pare normal să se instituie prin lege o alocație de hrană pentru o anumită categorie de personal, pe lângă salariu. „Sunt împotriva acestui principiu şi acum. Vă daţi seama că este o sumă mare pentru că din păcate așa s-a legiferat probabil prin lobby-ul făcut la nivel naţional, nici măcar nu ai posibilitate să plătești suma parțială. Ești obligat să plătești suma în integralitatea ei, 24 de lei pe zi. Nici nu poți plăti, doar câteva indemnizații pe săptămână. Trebuie să plăteşti indemnizația și trebuie să ai la dispoziție suma de 720 de lei pe lună pe cap de polițist”, explică primarul Timisoarei, Nicolae Robu.

Conform legislaţiei, se face referire la o normă de 24 de lei pe zi pentru funcționarii publici care ocupă funcții publice specifice de polițist local şi personalul de conducere, şefii instituţiei, 18 lei pe zi pentru funcționarii publici care ocupă funcții publice generale și personalul contractual, respectiv 2 lei pe zi normă suplimentară pentru cei care lucrează în ture sau schimburi.

UPDATE: E oficial! Aleșii locali au decis că polițiștii locali timișoreni merită să primească în bani contravaloarea normei pentru hrană. Astfel, de la 1 iulie,  225 de oameni ai legii vor primi, pe lângă salariu, încă 720 de lei lunar, reprezentând norma pentru hrană. Totusi, nu toți angajații de la Poliția Locală vor primi aceeași sumă. Polițiștii vor fi recompensați cu 24 de lei/zi, iar simpli angajați ai Direcției vor primi 18 lei/zi. “Este o recunoaștere a activităților pe care le desfășoară Poliția Locală alături de întregul sistem de siguranță și de ordine publică din România. Eram singurii care nu aveam, deoarece Armata, SRI, ISU, Jandarmeria, Poliția beneficia de acea sumă de ani de zile”, spune șeful Poliției Locale Timișoara, Dorel Cojan.

Salariul mediu al unui polițist local este de 1500 lei pe lună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here