Polițiștii locali, controale pentru prevenirea cazurilor de nepurtare a măștii în mijloacele de transport! Totodată au împărțit și măști

Poliția Locală Timișoara a demarat în acestă perioadă, în colaborare cu Societatea Metropolitană de Transport Timișoara, acțiuni comune pe mijloacele de transport de pe raza municipiului, având ca principal scop informarea și conștinetizarea cetățenilor cu privire la necesitatea purtării măștii de protecție în spațiul public.

Cu această ocazie, polițiștii locali au împărțit inclusiv măști de protecție în special persoanelor vârstnice care se deplasau cu mijloacele de transport și care nu întotdeauna dispun de fondurile necesare pentru achiziționarea de măști care să fie schimbate la fiecare 4 ore așa cum ar trebui.

Poliția Locală Timișoara reamintește că pe întreg teritoriul județului Timiș este obligatorie purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit 5 ani, în toate spațiile publice închise și deschise.

Este permisă înlăturarea măștii, pentru perioade scurte de timp, în vederea fumatului, consumul de produse alimentare sau băuturi în afara teraselor, cât și pentru desfășurarea activităților sportive individuale sau altor asemenea activități, doar dacă persoanele sunt în afara zonelor de trafic pietonal și la minim 2 metri față de alte persoane.

Nerespectarea acestor măsuri se sancționează cu amendă de la 500 lei la 2.500 lei.

Acțiunile de acest gen continuă și în perioadă următoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.