Polițiștii timișeni sunt la datorie în minivacanța de 1 Decembrie!

Aproape 720 de poliţişti se vor afla în stradă pentru asigurarea unui climat de ordine, linişte şi siguranţă publică pe raza judeţului Timiş, în minivacanţa ocazionată de sărbătorirea Zilei Naționale a României. Poliţiștii vă recomandă să respectaţi normele de conduită preventivă în scopul protejării patrimoniului public şi privat, precum şi regulile de circulaţie pe drumurile publice.

Astfel, 716 poliţişti acţionează pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi pentru a interveni atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Din totalul poliţiştilor angrenaţi, 420 sunt de la ordine publică, 117 de la rutieră, 17 de la investigaţii criminale, 120 de la transporturi, iar restul de la alte structuri, respectiv: investigarea criminalităţii economice, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase.

Structurile de poliţie transporturi vor patrula în 82 de trenuri de călători, precum şi în cele 98 de staţii şi triaje de cale ferată din județ.

Poliţiştii rutieri vor acţiona pe întreaga reţea de drumuri, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii evenimentelor rutiere, precum şi prin intensificarea activităţilor specifice, potrivit competenţelor, pentru depistarea celor care conduc cu viteză sau sub influenţa băuturilor alcoolice.

Polițiștii Inspectoratului Județean Timiș sfătuiesc cetăţenii care intenţionează să participe la manifestările publice, ce se vor desfăşura în această perioadă, să adopte un comportament civilizat, să acorde o atenţie sporită modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor personale şi să evite conflictele de orice natură.

Pentru o călătorie sigură în condiţiile scăderii temperaturilor şi apariţiei fenomenelor meteo specifice anotimpului rece, poliţiştii Serviciului Rutier Timiş recomandă conducătorilor de autovehicule să respecte cu maximă stricteţe normele rutiere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here