Se pregătește recepția lucrărilor la Castelul Huniade! Ce se va întâmpla cu Castelul în 2021?

Se pregătește recepția lucrărilor la Castelul Huniade! Ce anunț fac autoritățile județene cu privire la anul 2021?

Se încearcă din nou recepția lucrărilor de la Castelul Huniade! În momentul de față se constituie comisia de recepție pentru ”validarea” lucrărilor care s-au făcut la aripa de Nord-Vest a imobilului din centrul Timișoarei. Nu se știe însă, dacă recepția se va face anul acesta sau nu.

La acest moment este în proces constituirea comisiei de recepție a lucrărilor, sper să se finalizeze recepția într-un final, astfel încât să nu mai fim blocați cu ceea ce înseamnă continuarea lucrărilor pe restul Castelului și punerea lui în valoare. Este un proiect care durează de aproximativ 10 ani, care ne-a dat foarte multe bătăi de cap și sper ca comisia de recepție, la momentul acesta, să fie mulțumită de lucrările la aripa de N-V. Mi-a greu să vă spun dacă va fi semnată anul acesta, pentru că specialiștii trebuie să analizeze, și dacă se consideră conforme lucrările se va semna, dacă nu, anul viitor, sau vom vedea ce trebuie să facem mai departe”, spune președintele CJT, Călin Dobra.

Președintele Consiliului Județean spune însă că indiferent dacă se va face recepția sau nu, Castelul va fi deschis publicului în 2021, când Timișoara devine capitală europeană a culturii.

”Am discutat cu directorul Muzeului Național al Banatului și luăm în calcul deschiderea unei părți a Castelului și a curții interioare, pentru că până la urmă o astfel de lucrare privind consolidarea uneia dintre cele mai vechi clădiri din județul Timiș e destul de anevoioasă și are foarte multe probleme în realizarea în totalitate și așa cum am văzut, aceste obiective turistice de maximă importanță pot fi deschise și parțial publicului, unde poate fi prezentată istoria Castelului, dar și a județului Timiș. Dacă cumva nu se semnează recepția pentru lucrările la latura de NV, luăm în calcul să continuăm lucrările, și să deschidem aripa cealaltă și curtea, astfel încât să nu fim afectați de aceste lucrări”, mai spune Dobra.

Lucrările de reabilitare a Castelului au început în urmă cu mai bine de 10 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here