Posibil ca peste circa 4 ani să avem spital de Oncologie pe Torontalului

„Fantoma” de spital de pe Torontalului s epoate transforma într-un adevărat centru Oncologic. Cu banii de la PNRR şi dacă se vor găsi firme serioase care să îl construiască.

Astăzi, 11 ianuarie 2023, unul din cele mai importante proiecte pentru regiunea de vest, “Institutul Regional de Oncologie Timișoara”, Calea Torontalului, km.5 a fost selecționat în vederea finanțării prin PNRR.

Încheierea acestui stadiu procedural reprezintă un moment important care urmează a fi continuat prin demararea etapelor de execuție a obiectivului cu impact major pentru sănătatea publică.

Institutul de Oncologie Timișoara reprezintă o necesitate stringentă pentru sistemul sanitar regional în specialitatea oncologie, deoarece va polariza cazurile dificile și va oferi pacienților acces la cele mai actuale metode de tratament personalizat. Acesta va furniza servicii spitalicești la standarde europene, generând servicii integrate și multidisciplinare (investigare, diagnosticare, tratament). Pacienții vor avea acces la servicii medicale eficiente și sigure, cu reducerea timpului de diagnosticare și a costurilor.

Unitatea va avea în dotare un sector îngrijiri medicale de spitalizare, un sector de diagnostic și tratament, un bloc operator, secție ATI, imagistică, chirurgie de zi, centru de primiri urgențe, laborator medicină nucleară, ambulator de specialitate, radioterapie. Facilitățile vor respecta standardele internaționale de calitate, izolare și siguranță.
Structura funcțională propusă va conține clădiri nZEB+ cu un consum de energie egal cu zero, toate paturile digitalizate, o secție ATI si un bloc operator cu digitalizare implementată.
Spitalul va avea un total de 250 paturi și 6 săli de operație.

Bugetul total (fără TVA) conform documentației tehnice este de 197.157.510,24 euro din care finanțarea prin PNRR de 80%. Durata de implementare a acestui proiect este de 42 de luni. Proiectul a fost realizat de către o echipă din cadrul Direcției de Sănătate Publică Timiș, cu sprijinul specialiștilor Ministerului Sănătății.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here