colaborare Africa

Posibilități de colaborare economică între județul Timiș și mai multe state din Africa. Totul se va face printr-un parteneriat cu Camera de Comerţ Industrie şi Agricultură Timiş.

O delegaţie formată din Grupul Şefilor de Misiuni Dimplomatice Africane în România a venit la Timişoara pentru a sărbători, în avans, Ziua Africii. De altfel, pentru a consolida relaţiile de colaborare între statele pe care le reprezintă şi judeţul Timiş. “Anul acesta grupul de ambasadori ai statelor africane acreditaţi la Bucureşti au hotărât să organizeze Ziua Africii în două etape, la Timişoara, astăzi, printr-un seminar organizat la Universitatea de Vest şi prin această întâlnire la Camera de Comerţ, iar a doua etapă în 25 mai, când este ziua Africii, la Bucureşti. Acest lucru este o dovadă a interesului nostru de a dezvolta relaţiile de colaborare cu regiuni din România. Suntem la Timişoara, pentru a afla mai multe lucruri despre piaţa locală. În cadrul acestei întâlniri am încercat să găsim noi parteneriate, pentru a dezvolta relaţiile economice, relaţiile comerciale dintre statele africane şi România-Timişoara. Aceste relaţii de colaborare au existat, dar ele se vor dezvolta mai mult în continuare după această vizită şi sunt convinsă că parteneriatele pe care le-am încheiat astăzi vor fi fructuase şi de bun augur”, afirmă E.S. Faouz El Achchabi, Ambasador al Regatului Maroc şi decan al Grupului Şefilor de Misiuni Dimplomatice Africane în România.

În judeţul Timiş sunt în total 41 de firme cu capital din ţări ale Africii. La finele anului 2014, la Registrul Comerţului erau înregistrate 22 de firme cu capital din Egipt, 7 din Tunisia, 5 din Sudan, 3 din Afica de Sud, 3 din Nigeria şi una din Maroc. În acest context dezvoltarea şi consolidarea relaţiilor comerciale şi economice cu Africa este în atenţia strategiei de dezvoltare şi promovare a relaţiilor de afaceri pe plan internaţional ale CCIAT. “În 1991 la CCIA s-a semnat prima convenție de cooperare între Nigeria și Camera de Comerț. A fost organizată prima expoziție solo la Bastion, iar colaborarea a continuat. La inaugurarea Centrului de Afaceri am avut ocazia ca din nou delegațiile din Africa să fie prezente alături de noi”, susține Florica Chirită, directorul general al CCIAT.

Florica Chirita

Articolul precedentPanică lângă Aeroportul din Timișoara! Un cioban a găsit o grenadă
Articolul următorAcoperiș de umbrele colorate pe strada Alba Iulia! Organizatorii anunță un concurs de „selfie”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.