Premieră în istoria Jocurilor Europene Universitare: România, prin echipa de fotbal a Universității de Vest din Timișoara, se califică în etapa semifinalelor

Echipa de fotbal a Universității de Vest din Timișoara, reprezentând România la Jocurile Europene Universitare ce se desfășoară în această perioadă în Polonia, la Lodz, aduce cel mai bun rezultat obținut de o echipă universitară românească în istoria Jocurilor Europene Universitare.

După o calificare meritorie obținută în grupa B, prin victoriile împotriva reprezentantei Ucrainei (State University of Economics and Trade), cu 1-0, și împotriva reprezentantei Germaniei (Universitatea din Tubingen), tot cu 1-0, astăzi seară, echipa UVT a învins cu 3-1 reprezentanta Norvegiei (Norwegian Economics School), în sfertul de finală jucat, prin două goluri realizate de Răzvan Pițigoi și un autogol al norvegienilor.

Calificarea în semifinala Jocurilor Europene Universitare 2022, obținută de echipa UVT astăzi, marchează o premieră absolută pentru participarea reprezentantelor universitare românești în istoria acestei competiții, performanța intrării în careul primelor patru reprezentative la nivel european urcând pentru prima dată la acest nivel participarea românească din competiția europeană.

Rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea: „Echipa de fotbal a Universității de Vest din Timișoara reprezintă cu fruntea sus România la Jocurile Europene Universitare, o competiție la care suntem mândri să ne aflăm, pentru prima dată, pentru noi, în plan european. Prin victoria de astăzi, împotriva reprezentativei universitare din Norvegia, UVT aduce un succes important în premieră pentru România, înscrierea între primele patru reprezentative din Europa. Sunt convins că echipa trăiește un moment cum nu se poate mai bun și că își va mobiliza toată energia pentru câștigarea semifinalei, mâine seară, pentru a juca apoi finala. Hai, UVT, ne mobilizăm și câștigăm!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.