Premieră interesantă în Timișoara! Desenul care purifică aerul

Peretele din spatele Bibliotecii Universității Politehnica Timișoara a devenit un purificator de aer natural, reducând nivelul de poluare la fel de eficient precum o pădure de 100 mp.

Pictura murală de 100 mp se află în spatele Bibliotecii Centrale a Universității Politehnica Timișoara (cu vedere spre Stadionul Știința) și este realizată de artistul Alex Baciu pentru campania de responsabilitate socială Natura unui MULȚUMESC! Proiectul realizat în parteneriat cu Universitatea Politehnica Timișoara reprezintă o inițiativă de încurajare a adoptării unui comportament responsabil față de natură, o campanie de responsabilitate socială inițiată de Shopping City Timișoara cu ajutorul ZIDART – Street Art Festival.

Vopseaua specială transformă substanțele poluante din aer, precum oxizii de azot și de sulf, în nitrați și nitriți inofensivi, care sunt depozitați pe suprafața vopsită, până când sunt eliminați de apa de ploaie sau de umiditatea din aer.

Desenul creat de artistul Alex Baciu este o interpretare a simbolului universal al reciclării – Banda lui Moebius – și lansează un îndemn de reconectare a omului modern la natură și de adaptare și modelare a societății după principiile acesteia pentru binele comun.
Evenimentul de inaugurare a fost găzduit de Centrul de Conferințe al Universității Politehnica Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here