Premieră pe drumurile din Timiş după 27 de ani! Cele mai periculoase accidente vor deveni mai rare

Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) Timiş nu stă degeaba. Preşedintele ATOP şi vicepreşedinte la CJ Timiş, Traian Stancu pare să fi luat problema mai în serios decât înaintaşii săi. Aşa s-a înregistrat şi prima premieră de după revoluţie, pe drumurile din Timiş.

În cadrul ultimei şedinţe ATOP am avut întâlniri cu invitaţi de la Poliţia TF şi CFR Infrastructură pe o analiză a situaţiei trecerilor la nivel cu calea ferata peste drumurile naţionale, judetene şi locale din Timiş. Am reuşit prin recomandări trimise Minsterului Transporturilor şi CFR Infrastructură sa declanşăm operaţiunea de montare a primelor trei bariere dupa 27 de ani în Timiş”, ne-a declarat preşedintele ATOP Timiş, Traian Stancu.

Cele mai periculoase trei treceri la nivel cu cale ferată nesemaforizate până acum din Timiş vor deveni istorie.

Ne-am axat şi pe posibilităţile tehnice ale CFR de montaj şi am avut avantajul să discutăm şi cu administratorii privaţi ai căilor ferate din Timiş, luate în concesiune. Timişoara-Sânnicolau Mare este o linie administrată de o societate privată cu sediul în Braşov. I-am invitat şi pe ei joi (n.r. 24 august) şi vor semaforiza o trecere la nivel de cale ferată pe drumul Buziaş-Hitiş. Este un drum în vârf de deal şi aici au fost mari probleme. Se va monta o barieră la intrarea în comuna Boldur. Aici când veniţi de pe drumul Timişoara-Buziaş şi faceţi stânga sau drepta spre Boldur, la trei metri este calea ferată. Aşa că poţi vira direct în tren”, mai spune Stancu

Responsabilii au înţeles riscul şi chiar dacă costurile suplimentare nu sunt mici, problema pare că se va rezolva uşor-uşor în Timiş. Cea mai importantă barieră în opinia lui Traian Stancu a fost montată pe drumul Timişoara-Sînnicolau Mare.

S-a înţeles fenomenul şi sper ca în fiecare an să rezolvăm nişte treceri la nivel cu cale ferată, să le semaforizăm. Cea mai importantă trecere care va fi semaforizată şi unde se va monta barieră este pe drumul Timişoara-Sînnicolau Mare. Aici trenul trece în diagonală strada şi şoferii ajung să vadă trenul doar când sunt pe calea ferată. Sunt probleme mari în Timiş în această privinţă. Avem şi o ierarhizare făcută şi sunt convins că vom rezolva problema. Mă bucur ca am reuşit să facem primul pas şi asta nunai datorită activităţii ATOP”, ne-a mai declarat Train Stancu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here