Premierul Grindeanu: „Am primit un SMS, nici nu eram sigur că este al președintelui, pentru că nu aveam numărul lui”

Sorin Grindeanu este noul premier desemnat, după ce președintele Klaus Iohannis a semnat decretul, vineri dimineață, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi listei noului Guvern. Decretul a fost publicat în Monitorul Oficial.

Sorin Grindeanu a confirmat că modalitatea prin care președintele Iohannis l-a informat despre acceptarea în funcția de premier a fost prin intermediul unui SMS. În această după-amiază, premierul desemnat a susținut, alături de președintele PSD, Liviu Dragnea, prima conferință de presă. Liderul PSD Timiș a povestit circumstanțele în care a primit vestea că a fost acceptat de șeful statului, să conducă Executivul României.”Am primit un SMS, nici nu eram sigur că este al președintelui, pentru că nu aveam numărul lui. L-am sunat pe Liviu Dragnea pentru confirmare. În SMS scria: <<Succes!>> și era semnat Klaus Iohannis. După ce am primit confirmarea i-am mulţumit„, a transmis Sorin Grindeanu.

Călin Popescu Tăriceanu nu a ratat ocazia de a ironiza situația.”Așa ceva este un record. Este de Guinness Book, desemnarea unui premier, prin SMS„, a precizat președintele ALDE.

În plus, Sorin Grindeanu a afirmat că este un om deschis dialogului, atunci când a fost întrebat de jurnaliști ce relație va avea cu președintele Klaus Iohannis.”Eu cred că instituțiile sunt bine definite, conform legii, și fiecare dintre noi avem delimitate atribuțiile. Îmi doresc ca ceea ce am spus să fie pus în aplicare. Ține de obligația noastră. Eu sunt un om deschis dialogului, atâta timp cât lucrurile sunt clar definite, și ele sunt”, a spus Sorin Grindeanu.

(Foto Agerpres)

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here