Premierul Grindeanu:”Cu bună gestiune a banului public vom clădi România în care orice român va fi mândru că trăiește”

Guvernul României își ține promisiunile față de români. Salariul minim brut pe ţară ar putea creşte la 1.450 de lei/lună, conform unui proiect de Hotărâre de Guvern. Totul este posibil începând cu data de 1 februarie 2017.

În prezent, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată este stabilit la 1.250 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 169,333 de ore în medie pe lună în anul 2016, reprezentând 7,382 lei/oră. Amenzile ajung de până la 2.000 de lei pentru angajatorii care încheie contracte cu stabilirea unui salariu de bază mai mic decât salariul minim brut pe lună.

Legea promulgată vineri de președintele Iohannis elimină printre altele taxa radio-tv, timbrul de mediu pentru autovehicule, dar și taxa pentru cazierul fiscal. Dispar și 20 de taxe de la Registrul Comerțului, 33 de taxe consulare, 22 de taxe cerute pentru pierderea sau modificare unor acte. Sunt eliminate și 13 taxe extrajudiciare, 4 pentru serviciile Ministerului de Interne, și 4 la Casa Națională de Pensii.“Eliminarea celor 102 taxe, majorarea pensiilor și a punctului de pensie, a salariului minim la 1.400, eliminarea CASS pentru pensiile mici, TVA 0 la vânzarea locuințelor, gratuitatea de călătorie cu CFR pentru studenți sunt doar câteva exemple ca Guvernul PSD-ALDE este ferm și devotat în respectarea angajamentului luat pe 11 decembrie de a da României o nouă direcție de dezvoltare.Va fi dificil, dar cu devotament, implicare și bună gestiune a banului public vom clădi România în care orice român va fi mândru că trăiește. Sper că nu va vom înșela așteptările și va vom reda încrederea, pierdută în ultimul timp, asupra actului de guvernare”, a transmis premierul Sorin Grindeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here