Recomandări Aquatim pentru protejarea instalațiilor de apă

Ca în fiecare an, Aquatim transmite clienţilor câteva recomandări utile, pentru a preveni înghețarea instalațiilor de apă în sezonul rece și eventualele pagube provocate de aceasta. Intervențiile la instalațiile de apă pe timp de iarnă sunt mai dificile, iar în ceea ce privește contoarele de branșament sparte din cauza înghețului, sunt situații în care costurile înlocuirii vor fi suportate de către clienți.

Este absolut necesar ca instalațiile de apă care nu sunt montate în cămine (de exemplu contoarele de apă din subsoluri) să fie protejate cu materiale termoizolante. Contoarele montate în cămine sunt, în principiu, ferite de îngheț, totuși este bine să verificați închiderea etanșă a capacului căminului și să protejați cu materiale textile contorul. În cazul în care contorul de apă a înghețat, nu trebuie folosită apă fierbinte sau flacără deschisă pentru dezgheţarea sa.

Clienților le revine responsabilitatea protejării de îngheț a contoarelor montate pe proprietatea lor și vor suporta cheltuielile aferente, când contorul s-a defectat nefiind protejat suficient.

Dispeceratul Aquatim poate fi contactat non-stop la numerele de telefon 0256 201362 și 0756 119528, pentru probleme legate de serviciile de alimentare cu apă şi de canalizare.

(Foto: Universulargesean.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here