Președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra a fost în vizită în Republica Moldova, la invitația fostului ministru al Dezvoltării, Vasile Bîtcă și a președintelui Raionului Nisporeni, Ghenadie Verdeș.

Vizita a fost cum nu se poate mai potrivită și să ajung în Basarabia chiar în Anul Centenarului mi-a produs o mare emoție. Gazdele noastre sunt oameni de mare omenie, iubitori de neam și împreună am avut ocazia să descopăr frumusețile Raionului și Chișinăului: Mănăstirea Vărzărești, Mănăstirea Hîncu, Mănăstirea Nisporeni cu a sa Cruce a Mântuirii Neamului Românesc, un monument de peste 35 metri, Crama Mileștii Mici, Parlamentul și Guvernul Republicii Moldova. Un moment special a fost întâlnirea cu elevii Liceului Mircea Eliade care au organizat un spectacol în semn de mulțumire pentru vacanța deosebită pe care au petrecut-o vara trecută în Timiș, la Pioeni Strâmbu, iar dansurile populare specifice zonei m-au făcut să nu pot rezista tentației de a intra la joc.
Întâlnirile avute cu membri ai Consiliului Raional și cu primari din Nisporeni mi-au dat posibilitatea să identific câteva proiecte pe care să le materializăm chiar de anul viitor și pe care vreau să le împărtășesc cu voi: în primul rând Județul Timiș va dona Raionului Nisporeni o mașină de intervenție la incendii; împreună cu Centrul de Cultură și Artă, Ansamblul Banatul și Ansamblul Folcloric din Nisporeni vor organiza mai multe turnee atât în Timiș, cât și în Nisporeni; firmele care doresc să își prezinte produsele vor fi invitate la târgurile de afaceri de la Timișoara; iar dintr-o viitoare delegație care va vizita Raionul Nisporeni voi propune să facă parte și câțiva primari pentru a identifica noi posibilități de colaborare”, a spus președintele CJT, Călin Dobra, la finalul vizitei.

Preșeintele CJT le-a întors invitația oficialilor moldoveni, pe care îi așteaptă în județul Timiș.

Articolul precedentVa mai aduceti aminte?
Articolul următorUn autocar plin cu români ce se întorceau de la muncă din Spania s-a răsturnat! O femeie a murit și zeci de persoane rănite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.