Județul Timiș este membru al Adunării Regiunilor Europene. Astfel că președintele Consiliului Județean Timiș, Sorin Grindeanu va participa miercuri la Bruxelles, la Summit-ul Regiunilor.

Sub denumirea Contribuția regiunilor europene la managementul viitorului, conferința ARE din acest an are rolul de a clarifica nevoile de dezvoltare ale regiunilor, pentru asigurarea unei politici de coeziune puternice după 2020. În cadrul acestui evenimentului organizat de ARE, care va fi deschis de președintele Comitetului Regiunilor, Markku Markkula, vor susține alocuțiuni comisarul european pentru politici regionale, Corina Crețu și președintele Comisiei de Dezvoltare Regională din cadrul Parlamentului European, Iskra Mihaylova, președintele Consiliului Județean Timiș, Sorin Grindeanu, și câte un reprezentant regional din Spania, Italia, Belgia, Franța, Germania, Polonia, Finlanda, Danemarca și Slovenia.“Sunt onorat că am fost invitat de ARE să susțin, în cadrul acestui summit, punctul de vedere al tuturor consiliilor județene din țara noastră privind politica de coeziune începând cu 2020. Participarea la acest eveniment este foarte importantă, în condițiile în care dezvoltarea regiunilor europene, inclusiv a județului Timiș, depinde și de politicile de coeziune și de alocările de fonduri europene. La finalul summit-ului va fi redactată o declarație comună a regiunilor, care va fi înaintată instituțiilor europene”, a precizat președintele CJT, Sorin Grindeanu.

ARE este cea mai mare reţea europeană a autorităţilor locale, care aduce laolaltă peste 200 de regiuni din 35 de ţări şi 16 organizaţii interregionale. Înfiinţată în 1985, Adunarea Regiunilor Europene  reprezintă un forum al cooperării interregionale şi un promotor al intereselor regiunilor la nivel european.

 

Articolul precedentDoar un egal in deplasarea de la Faget
Articolul următorBărbat dat în urmărire generală, prins de polițiștii de frontieră de la Cenad. Ce infracțiuni a comis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.