Preşedintele Comitetului Regiunilor din Uniunea Europeană vine la Timișoara

Oaspete de onoare în capitala Banatului. Președintele Comitetului Regiunilor, Markku Markkula efectuează o vizită oficială în România în perioada 23-25 iunie, la invitația primarilor din Timișoara, Cluj-Napoca, Arad și Dudeștii Noi. În cadrul vizitei la Timișoara, președintele are programate întâlniri cu Nicolae Robu, primarul municipiului Timișoara, precum și cu alți factori de decizie locali și județeni, pentru a analiza modalitățile de îmbunătățire a politicii de coeziune și a instrumentelor financiare europene pentru noua perioadă de programare 2014-2020.

De asemenea, în cadrul unei vizite de studiu, vor fi analizate impactul și rezultatele unor proiecte europene majore ale municipiului Timișoara și anume „Reabilitarea malurilor canalului Bega”, „Reabilitarea zonelor publice din centrul istoric al Timișoarei – Cetate” și „Reabilitarea zonei Michelangelo”.

Strategia Europa 2020 pune un accent deosebit pe cercetare și dezvoltare, ca și componentă esențială a unei creșteri economice inteligente și sustenabile. De aceea, vizita va avea un punct important la Institutul de Cercetări pentru Energii Regenerabile din Timișoara, care este un exemplu de colaborare între administrația locală și mediul academic în domeniul cercetării.

În plus, Markku Markkula va avea o întâlnire cu Sorin Maxim, directorul Agenției Regionale de Dezvoltare 5 Vest din Timișoara, pentru a analiza modalitățile de simplificare a programelor europene din acest ciclu bugetar pentru a reduce birocrația și a răspunde mai bine așteptărilor beneficiarilor.

Comitetul Regiunilor este o instituție europeană cu rol consultativ, care adoptă avize pentru aproximativ 70% din legislația europeană care are legătură cu atribuțiile autorităților publice locale și regionale din Uniunea Europeană. Această instituție reunește 350 de membri din toată Uniunea Europeană, fiind organizată sub forma unui for deliberativ asemănător unui parlament. România are 15 membri, 6 președinți de consilii județene și câte 3 primari de municipii, orașe și comune. Delegația României la Comitetul Regiunilor este condusă de președintele Alin Nica, primarul comunei Dudeștii Noi.

(Foto: www.clujtoday.ro)

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here