Președintele Organizației de Femei ALDE Timiș, medicul Alina Brie trage un semnal de alarmă! Obezitatea în rândul copiilor, o problemă îngrijorătoare!

Obezitatea în România a devenit o problemă îngrijorătoare. Tot mai mulți specialiști atrag atenția asupra acestei boli, care e din ce în ce mai frecventă în rândul copiilor.

Medicul Alina Brie, președinte Organizația de Femei ALDE Timiș trage un semnal de alarmă în urma campaniei medicale desfășurate în județ.

Pentru că activez într-o secție de endocrinologie pediatrică mă întâlnesc zilnic cu copii care sunt afectați de obezitate. Obezitatea începe să fie prezentă de la vârste foarte fragede și apare din cauza alimentației neadaptate vârstei, sedentarismului, dar și din cauza faptului că părinții nu sunt informați asupra riscurilor în ceea ce privește alimentația lor. Meniul de la creșe, grădinițe, școli este uneori prea bogat în glucide. Acesta trebuie echilibrat și dat la vârste potrivite. Vrem să tragem un semnal de alarmă asupra acestui aspect, mai ales că în România unul din patru copii suferă de obezitate. Trebuie ca instituțiile școlare să țină cont de normele stabilite de specialiști, mai ales că acestea există, însă atunci când vine vorba de alimentația copilului nu sunt puse întotdeauna în practică. Din păcate la noi municipalitatea nu se implică. Avem exemplul Clujului, unde am citit recent că primăria a susținut intruducerea în grădinițe al unui program de alimentație sănătos. Trebuie să se ia în calcul această variantă pe lângă faptul că sunt necesare verificări în aceste instituții, atât în municipiul Timișoara, cât și în județ. Cerem administrației Robu să privească cu seriozitate acest aspect, mai că pe cel al locurilor prea puține din grădinițe la ignorat, acesta este necesar pentru sănătatea copiilor noștri”,  spune Alina Brie, președinte Organizația de Femei ALDE Timiș

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here