Președintele PMP Timiș, Cornel Sămărtinean: “Este exclusă o colaborare cu PSD la Consiliul Județean Timiș”

PMP Timiș exclude o nouă colaborare cu PSD la Consiliul Județean. Președintele și deputatul PMP Timiș, Cornel Sămărtinean invită partidele de dreapta la o nouă discuție. Discuții au mai fost, însă nu s-au finalizat. Acum se dorește chiar o majoritate de dreapta în CJT.

Suntem deschiși și ne dorim să unim toate forțele de dreapta. Invit toate formațiunile de dreapta din județul Timiș, să ne așezăm la masă și să discutăm. Ne dorim să finalizăm cât mai repede discuțiile și să dăm un semnal către București că lucrurile încep să prindă contur în acest sens. Este exclusă o colaborare cu PSD la Consiliul Județean Timiș. Eu am rupt acel protocol, ar fi culmea să vin acum și să fac un nou protocol cu PSD, a spus președintele PMP Timiș, Cornel Sămărtinean.

Roxana Iliescu și-a dat demisia din PMP Timiș, din funcția de consilier județean și implicit din cea de vicepreședinte a Consiliului Județean Timiș. Acum, PMP Timiș trebuie să desemneze persoana care va ocupa funcția de consilier județean.  După ce noi vom lua act de ordinul prefectului, vom face o ședință în interiorul partidului, pe listă sunt mai multe nume, o să facem o analiză pentru că unii dintre colegi nu au mai fost pe la partid de ani de zile, nu și-au plătit cotizațiile. O să analizăm și cât mai repede vom transmite cine va fi nominalizat din partea partidului pentru ocuparea funcției de consilier județean. Cred că pe lista pentru consilieri județeni erau imediat Georgeta Rus, apoi Radu Șumălan, Sorin Cociobea, mai spune Sămărtinean.

Conform președintelui PMP Timiș, Cornel Sămărtinean viitorul consilier județean va trebui să facă politica partidului și în nici un caz a altui partid așa cum s-a întâmplat în cazul Roxanei Iliescu.  Pentru noi, cel mai important lucru este să fie omul PMP, care va face politica PMP și nu a altui partid.(…) Sunt funcții politice, nu sunt câștigate prin concurs sau nu știu ce studii deosebite, iar aceste funcții trebuie să țină cont de politica partidului programul partidului, de interesele partidului în județ. Nu putem să facem politica altor partide sau a altor interese de grup. Noi trebuie să facem politica pe care partidul o cere, a mai spus președinteșe PMP Timiș, Cornel Sămărtinean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here