Primăria Timișoara câștigă definitiv și irevocabil Procesul Casa Muhle

Primăria Timișoara câștigă definitiv și irevocabil Procesul Casa Muhle. Este pentru prima dată în România când o municipalitate abordează astfel problema monumentelor batjocorite.

Monumentul istoric al Timişoarei a ajuns într-un stadiu avansat de degradare după ce proprietarii, un cunoscut clan de romi din oraș, i-au demolat parţial acoperişul în 2012.

Practic Primăria Timișoara va fi autorizată în cazul în care Casa Muhle nu e refăcută, să intervină ea însăși pe cheltuiala proprietarului. “Am urmărit prin tot acest proces, de la Ordonanța Președințială de punere în siguranță, până la obligația de a aduce la starea inițială monumentul, crearea unui precedent în România. Cu încăpățânare, uneori, cu speranță, am dus la capăt un demers juridic de mare importanță pentru soarta monumentelor din România în general. Astăzi, Casa Muhle, primește o șansa, dar mai mult decât atât scriem istorie. Nu am luptat doar pentru Casa Muhle, ci pentru toată mostenirea istorică batjocorită a României. Așteptăm motivarea instanței și apoi vom urmări pas cu pas punerea sa în practică. Nu vom ezita să intervenim dur dacă hotărârea nu este pusă în aplicare. Multumesc tuturor celor implicați, juriștilor, asociației partenere și tuturor celor care au ieșit în stradă și au sperat la acest deznodământ”, a transmis viceprimarul Timișoarei, Dan Diaconu.

Reamintim, Primăria Timişoara a trimis în judecată proprietarul, iar în iunie 2014 municipalitatea primea câştig de cauză în acțiunea în care voia să-l oblige pe proprietar să readucă imobilul la starea inițială.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here