Primăria Timișoara susține românii care vor să se întoarcă în țară!

În acest an, Primăria Timişoara va organiza un moment special dedicat Diasporei, în cadrul manifestărilor care vor marca Ziua oraşului.

La iniţiativa Romanian Business Leaders, care derulează proiectul “RePatriot”, de repatriere prin antreprenoriat, municipalitatea vrea să dea un semnal către timişorenii aflaţi în afara graniţelor ţării, astfel încât aceştia să ştie că Timişoara va însemna întotdeauna, “acasă“, iar administraţia publică a oraşului lor îşi manifestă deplina disponibilitate de a-i sprijini.

RePatriot este un proiect susținut de peste 200 de lideri de business din România și Diaspora, care își propune încurajarea românilor ce doresc să revină în țară, cu informații, sprijin și consiliere pentru acces rapid la oportunitățile de afaceri din România.

“Ne raliem acestei iniţiative adresată Diasporei, pe care o considerăm binevenită, deoarece Timişoara este unul dintre oraşele generatoare de migraţie, foarte mulţi concentăţeni de-ai noştri luând, din păcate, calea exilului. Vrem astfel să le transmitem că spiritul Timişoarei ne animă pe toţi, oriunde ne-am afla, şi că sunt, oricând, bineveniţi acasă. Mai vrem să ştie şi că oraşul nostru este într-o continuă transformare şi am dori să îi avem alături în efortul nostru de schimbarea în bine a Timişoarei, pentru că avem nevoie de specialişti, avem nevoie de oameni care să îşi dorească, la fel ca noi, cei de aici, ca Timişoara să redevină strălucitoarea Capitală a Banatului”,  a declarat Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Reprezentanţii RePatriot vor lua parte în 3 august, în Piaţa Unirii de la ora 10, la ceremonia care va marca momentul intrării trupelor române în Timișoara şi vor transmite un mesaj.

De la ora 11,30, la sediul Primăriei, în sala de consiliu, va fi organizată o conferinţă sub egida “Zilele Diasporei-RePatriot”, la care vor participa invitaţi din mediul de afaceri, antreprenori, reprezentanţi ai administraţiei, personalităţi ale vieţii sociale, politice, culturale ale oraşului, reprezentanţi ai mediului academic, Corpului Diplomatic şi ai unor organizaţii neguvernamentale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here