Primirea delegației de afaceri a CCIAT la Ambasada României din Tokio

Zilele trecute, ambasadorul României în Japonia, Ovidiu Dranga, a primit în vizită o delegație de afaceri timișeană aflată într-o misiune economică în Japonia, organizată de CCIAT. Cu această ocazie, au fost trecute în revistă particularitățile pietei nipone, într-un schimb de idei cu antreprenori români din Japonia.

Dialogul a abordat premisele unor posibile colaborări între companii românești și nipone, în domenii de interes comun. Misiunea economică timișeană organizată de CCIA Timiș se află în Japonia, în perioada 25 martie – 2 aprilie 2023.

Pe lângă programul profesional, reprezentanții companiilor timișene vor vizita obiective turistice aparţinând culturii și civilizaţiei nipone din Tokyo, Osaka, Kyoto, Kamakura și Nikko.

Japonia este unul din principalii parteneri economici asiatici ai României, care a sprijinit cu asistenţă financiară şi tehnică procesul de reforme din România: reabilitarea unor porţiuni de drumuri naţionale şi căi ferate, modernizarea unei centrale termoelectrice, a unei porţiuni a Portului Constanţa, realizarea liniei de metrou care va lega Capitala de aeroportul Otopeni.

La finalul anului trecut, investițiile nipone în România totalizau peste 385 milioane dolari, Japonia fiind cel de-al 22-lea partener investițional al țării noastre, numărul companiilor mixte românești înființate cu participarea de capitaluri japoneze fiind 388.

Principale investiţii nipone în România au fost realizate în industria auto (componente/piese de schimb şi componente electrice, anvelope), rulmenţi, produse electronice ş.a.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here