(FOTO) Primul patinoar sintetic din Timișoara a fost inaugurat

Bucurie mare în rândul copiilor din Timișoara. Primul patinoar sintetic a fost astăzi inaugurat. Este vorba despre un patinoar de 670 metri pătrați alcătuit dintr-un plastic special, care este situat în Parcul Copiilor. Terenul special amenajat a fost montat ca un puzzle.

Valoarea investiției este de 530.000 lei cu TVA inclus, bani de la bugetul local. Un astfel de patinoar se află și în București. „În sfârșit l-am realizat într-o tehnologie modernă și va funcționa pe tot parcursul anului. Tehnologia este una bazată pe un plastic special, care alunecă și care nu necesită temperaturi speciale. Alunecarea este la 90% din alunecarea de pe gheața cea mai bună și se menține așa pe tot parcursul anului”, a transmis edilul Nicolae Robu.

Sunt bineveniţi toţi doritorii posesori de patine, indiferent de vârstă, dar cu respectarea indicaţiilor de pe panourile de avertizare. Programul de funcţionare al patinoarului este: program de vară (01 Aprilie-30 Septembrie): 14.00-20.00; program de iarnă (30 Septembrie-01 Aprilie):12.00-18.00. Utilizarea se face în serii cu durata de 1 oră.

Capacitatea maximă de patinaj este de 100 patinatori pe serie. Intrarea pe suprafaţa patinoarului se face numai pe uşa special amenajată. Înainte de intrarea pe suprafaţa patinoarului se vor încălţa patinele, în locul special amenajat din zona covorului de cauciuc. La fel se va proceda şi la ieşirea de pe suprafata patinoarului. Intrarea pe patinoar se va face doar cu patinele ascuţite.

Se recomandă ca talpa ascuţită a patinelor sa fie ştearsă cu o cârpă, înainte de utilizare, astfel ca pe suprafaţa patinoarului să nu ajungă aşchii metalice.

Se va patina doar în sensul acelor de ceasornic, dacă nu se indică altfel. Copiii cu vârsta mai mică de 12 ani au acces pe patinoar doar însoţiţi de persoane adulte care au echipament adecvat pentru a patina.

Nu este permis  însoţitorilor: să se sprijine sau să depoziteze obiecte pe mantinelă, să ofere patinatorilor peste mantinelă diverse obiecte, mâncare, băuturi, etc. Depăşirea perimetrului mantinelei, administratorul patinoarului nu îşi asuma răspunderea în cazul eventualelor accidentări.

Administratorul pationarului nu răspunde de eventualele accidentări ale patinatorilor sau de orice prejudiciu material sau moral suferit în timpul activităţii de patinaj, în cazul nerespectării celor de mai sus. Nerespectarea celor de mai sus poate duce la evacuarea persoanei implicate de pe suprafaţa patinoarului.

Suprafaţa patinoarului oferă o senzaţie diferită faţă de un patinoar clasic, de gheaţă natural; lamelele patinelor după un scurt timp de patinat se vor încălzi şi vor aluneca mai bine pe suprafaţa sintetică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here