Președintele CJ Timiș, la Bruxelles la Săptămâna europeană a regiunilor și orașelor

Președintele Consiliului Județean Timiș, Sorin Grindeanu, va participa la Săptămâna europeană a regiunilor și orașelor. Eveminetul are loc în perioada 12-13 octombrie, la Bruxelles de Comitetul Regiunilor.

Săptămâna europeană a regiunilor și orașelor va fi deschisă oficial de comisarul european pentru politici regionale, Corina Crețu, vicepreședintele Parlamentului European, Ramón Luis Valcárcel Siso și de președintele Comitetului Regiunilor, Markku Markkula.

Evenimentul va reuni președinți de regiuni europene, primari de orașe, manageri de proiecte, experți în diferite domenii, care vor participa la conferințe, workshopuri și dezbateri pe teme privind politicile regionale după 2020, dezvoltarea sustenabilă și accesarea fondurilor europene.

Săptămâna europeană a regiunilor și orașelor este un eveniment anual care se desfășoară la Bruxelles și în cadrul căruia reprezentanții administraţiilor regiunilor şi oraşelor, precum și experți și reprezentanți ai mediului universitar au ocazia de a face schimb de bune practici și cunoștințe în domeniul dezvoltării regionale și urbane. De asemenea, Săptămâna europeană a regiunilor și orașelor este o platformă recunoscută pentru dialog politic pe teme de dezvoltare a politicii de coeziune a UE și de sensibilizare a factorilor de decizie în privința importanței regiunilor şi oraşelor în procesul de elaborare a politicilor UE. Săptămâna europeană a regiunilor și orașelor este cel mai mare eveniment public de acest tip la nivel european.

În cadrul unei ceremonii, care va avea loc la sediul Palatului Administrativ, sâmbătă, 15 octombrie, cu începere de la ora 10.00, președintele Consiliului Județean Timiș, Sorin Grindeanu îi va înmâna Diploma de Excelenţă a Judeţului Timiş prof. univ. dr. Marius M. Scarlat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here