Primul Workshop de Chirurgie Toracică prin Abord Cervical

Eveniment inedit la Timișoara.Weekendul trecut a fost organizat în premieră europeană, primul workshop de Chirurgie Toracică prin Abord Cervical.

Astfel, au fost prezentate o serie de intervenții chirurgicale importante în tratamentul afecțiunilor bronho-pulmonare, traheale sau esofagiene, unele foarte întâlnite în practica de zi cu zi, iar altele prin tehnici chirurgicale noi, revoluționare, cu acces intra-toracic la nivel cervical.

Evenimentul a fost organizat de Societatea Română de Chirurgie Toracică 1994, Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara sub egida Societății Europene a Chirurgilor Toracici (ESTS) și a avut invitat un speaker de renume mondial, Marcin Zieliskin, medic specialist chirurghie toracică.

Treizeci și patru de specialiști din țară și străinătate s-au reunit la Timișoara pentru a pune în practică o metodă revoluționară în tratarea cancerului pulmonar. Este vorba despre o intervenție minim invazivă care presupune o incizie de numai 5 cm la nivelul gâtului. Aceasta îi ajută pe pacienți să se recupereze în doar o săptămână. Pentru a se specializa în această tehnică inventată de un medic din Polonia, chirurgii exersează pe porci.

(Foto arhivă)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.