istoc

Din acest sezon, Federatia Romana de Rugby va reglementa si organiza turneul national la categoria U20, din care pot face parte jucatori incepand cu varsta de 18 ani inclusiv. Pentru Timisoara este importanta formarea unei astfel de echipe, din care sa faca parte jucatori de varf atat din “pepiniera proprie”, in cazul de fata Echipa U18, dar si din centre de formare din tara. Jucatorii acestei echipe vor fi instruiti cu ajutorul si sub indrumarea antrenorului principal al lotului de seniori, tocmai pentru a putea face usor schimbul de generatii, atunci cand va veni vremea.

Juniorii care vor juca si in meciurile seniorilor, atunci cand este necesar si competitia o permite, asa cum se intampla in acest sezon in cazul Cupei Regelui, competitie organizata de FRR in perioada de pregatire a lotului national tocmai pentru a permite cresterea si formarea tinerilor rugbisti care in decursul SuperLigii participa mai putine la meciuri.

Iata putin din cum va arata noua echipa de sperante a clubului:

De la Timisoara Saracens U18
1. Alexandru Istoc – centru – 18 ani, este la Timisoara din 2010.
Post principal centru, dar si fundas.
–    In 2014 selectionat in Nationala U18 a Romaniei pentru turneul interstate organizat la Baia Mare, unde a jucat contra Poloniei, Lituaniei si Cehiei
–    Tot in 2014 selectionat in nationala U18 participand la Turneul de Calificare pentru Divizia de Elita 2014 (calificare pentru Campionatul European U18), desfasurat in Portugalia, unde Romania a jucat contra Rusiei si Portugaliei
2. Rusu Marcel, 18 ani – linia II
3. Pelin Claudiu –18 ani, taloner, pilier, flanker – Romania U18
4. Mârzac Claudiu – taloner, 17 ani – Romania U18
De la Clubul Sportiv Iasi
5. Simionescu Marius, 17 ani – fundas – Romania U18
6. Iftimiciuc Marius 17 ani – linia II – Romania U18
7. Haidau Alin – pilier stanga  – Romania U18
8. Neculau Vlad – flanker  – Romania U17 –  se recupereaza dupa o accidentare usoara suferita la Turneul Final
De la Clubul Sportiv Cleopatra Navodari
9. Popa Florin, 19 ani – centru – Romania U17, U18, U19
De la Liceul Sportiv Focsani
10. Tătăruș George, 19 ani– flanker – actualmente prezent la stagiul nationalei U18 de rugby 7, apoi la  Romania U19

Stagiu de pregatire in Anglia

Pentru a contribui la dezvoltarea acestor tineri in ceea ce priveste tehnicile si tacticile de joc ale seniorilor, Saracens Londra, continuand parteneriatul inceput anul trecut vine in sprijinul cluburilor din reteaua Globala in ceea ce priveste pregatirea tinerilor jucatori prin organizarea anuala a unui stagiu de pregatire in Londra pe durata a 3 saptamani, de la care fiecare club din retea si-a desemnat, in acest an cate un jucator.

istoc2

„Ne face placere sa anuntam ca in acest an antrenorii clubului l-au desemnat pe centrul Alex Istoc sa participe la acest stagiu. Alex va pleca spre Londra in 12 august si va reveni la Timisoara cu un bagaj mai voluminos de cunostinte si pregatire, in 29 august, costurile stagiului fiind in intregime acoperite de catre partenerii nostri.

Suntem onorati si bucurosi sa fim singurul club din Romania care poate oferi o astfel de oportunitate tinerilor jucatori pe care ii formam, aceea de a se pregati si antrena la un club european de top, precum este castigatoarea AVIVA Premieship din acest sezon si pertenerul nostru – Saracens Londra, oportunitate pe care actualii nostri seniori nu o aveau la varsta lor si care astazi dovedeste faptul ca la Timisoara ne implicam intens si continuu pentru a creste valoarea rugby-ului, valoarea jucatorilor, dupa cum se observa, in cele din urma, prin rezultatele din ultimii ani”, se arata intr-un comunicat al gruparii banatene.

Articolul precedentNu scapam de CALDURA! Vezi cand ne „loveste” din nou CODUL GALBEN de CANICULA
Articolul următorFRUMUSETILE de langa NOI! Patrimoniul viu bănăţean, o resursă de exploatat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.