Prins de proprietar în timp ce încerca să fure bunuri dintr-un autoturism

Polițiștii Secției 3 Timișoara efectuează cercetări față de un bărbat de 46 de ani bănuit de tentativă la infracțiunea de furt calificat.

Potrivit oamenilor legii, la data de 11 iunie, în jurul orei 20.00, acesta a fost surprins, pe strada Tudor Vladimirescu, de proprietarul unui autoturism în timp ce încerca să sustragă bunuri din vehicul. Bărbatul a reușit să fugă, fiind depistat și imobilizat de polițiști pe strada Brașov.

S-a procedat la reținerea pentru 24 de ore a bănuitului, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Timiș.

Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a bănuitului.

Oamenii legii atrag atenția să nu lăsaţi autoturismul deschis sau cu cheile în contact, chiar dacă îl părăsiţi doar pentru câteva momente!

Înainte de a vă îndepărta de autovehicul, acţionaţi sistemul de închidere al portierelor şi asiguraţi-vă că maşina dumneavoastră dă semnalul de blocare! Verificaţi dacă portierele şi portbagajul au fost încuiate! Hoţii utilizează dispozitive de bruiaj care blochează semnalul de la cheie la maşină şi, astfel, aceasta rămâne descuiată.

Închideţi complet toate geamurile! Un singur geam lăsat întredeschis poate anula toate măsurile de precauţie luate.

Nu lăsaţi în autoturism la vedere detectoare de radar, aparate GPS, telefoane mobile, genţi sau alte bunuri de valoare! Acestea reprezintă „o adevărată tentaţie” chiar şi pe timpul zilei, fiind o provocare pentru hoţi.

Dacă aparatura electronică cu care este dotat autoturismul dumneavoastră este prevăzută cu faţă detaşabilă, este indicat ca aceasta să fie luată pe timpul nopţii.

Montaţi-vă un sistem de alarmă performant şi nu uitaţi să îl activaţi la părăsirea autoturismului!

În cazul în care constataţi că s-a comis un furt, nu atingeţi autoturismul, ci sesizaţi POLIŢIA, prin apelul de urgenţă 112!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here