Polițiștii municipiului Timișoara efectuează cercetări față de trei tineri depistați de agenții de pază a unor societăți comerciale în timp ce sustrăgeau bunuri.  La data de 5 septembrie, aceștia au fost reţinuți de agenţii de pază a unui supermarket, după ce ar fi trecut de casa de marcat având asupra lor mai multe sticle cu băuturi alcoolice, a căror valoare nu a fost achitată.

În aceeași zi, polițiștii Secției 1 Rurale Timișoara au întocmit acte procedurale unui tânăr de 25 de ani, care ar fi sustras, dintr-un supermarket situat pe raza localității Giroc, produse alimentare. Prejudiciul în valoare de aproape 500 de lei a fost recuperat de polițiști, bunurile fiind predate reprezentanților societăților comerciale.

În ambele cazuri, polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, continuând cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a bănuiților.

Pentru prevenirea furturilor din societăţi comerciale, poliţiştii recomandă:

Montarea de sisteme de pază şi alarmare este esenţială. În limita posibilităţilor, asiguraţi pază şi pe timp de noapte în magazine sau apelaţi la serviciile firmelor de profil!

Instruiţi-vă personalul! Angajaţii trebuie să cunoască regulile de bază ale meseriei de comerciant – modul de păstrare a valorilor monetare, vigilenţă în relaţiile cu publicul etc..

Aranjaţi vitrinele cu bunuri fără valoare (ex: carcase goale de casete audio-video, CD etc.), echipament electronic cu componente scoase!

Dacă vă prezentaţi produsele în vitrine (tejghele) din sticlă, acestea trebuie să fie fixate astfel încât să nu poată fi deplasate, scoase sau împinse. De asemenea, încuietorile să fie de bună calitate şi accesul la chei să fie controlat.

Obiectele de mare valoare pot fi protejate şi prin scoaterea acestora pe timpul nopţii din vitrine şi păstrarea lor într-un seif sau în alt loc bine asigurat.

Casele de bani de bună calitate pot proteja banii lichizi şi obiectele de mare valoare pe timpul nopţii, dar trebuie amplasate cât mai discret posibil, accesul la ele să fie cât mai greoi.

Depuneţi  zilnic, la instituţiile financiare, la încheierea programului, sumele acumulate, dar schimbaţi-vă permanent traseul pe care îl parcurgeţi spre bancă şi ora de părăsire a magazinului!

Camerele de luat vederi cu circuit închis pot fi de mare ajutor la detectarea şi identificarea infractorilor.

 

Articolul precedentMAI face angajări. Peste 5.000 de posturi sunt scoase la concurs
Articolul următorSfânta Maria Mică sau Nașterea Maicii Domnului. Ce nu ai voie să faci azi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.