Zi importantă pentru biserica ortodoxă. Astăzi se sărbătorește Nașterea Maicii Domnului. Aceasta este cunoscută în tradiția arhaică ca Sfânta Maria Mică.

Oamenii au mers dis-de- dimineață la biserică pentru a asista la slujbă și pentru a se ruga la Sfânta Fecioară să le lumineze sufletele și să le vindece trupurile. “Mă cheamă și Maria. Azi îmi serbez ziua. Am simțit nevoia să vin să mă rog la Sfânta Fecioara pentru sănătate și spor. Și pentru băiatul meu care a fost bolnav în ultima vreme”,Mă rog în primul rând pentru sănătatea mea, că a avut de suferit. Apoi, mă rog pentru familie, pentru toată lumea”, “Este și ziua mea astăzi, am venit să mă rog pentru sănătate, familie și să ne meargă bine în casă”, spun credincioșii.

În tradiția populară gospodinele împart în această zi struguri și prune de sufletul morților pentru ca acestora să li se ierte păcatele și să primească și ei din roadele toamnei pe lumea cealaltă. Tot tradiția este cea care spune că femeile care doresc să nască prunci ar trebui să meargă în această zi de sărbătoare la biserică și să se roage la icoana Maicii Domnului. Fecioara Maria este considerată protectoarea fetelor necăsătorite, a femeilor însărcinate, a mamelor și a copiilor.

Tot tradiția spune că pe 8 septembrie rândunelele pleacă spre țările calde, acesta fiind un semn de începere a lucrărilor agricole de toamnă. Se spune că e bine ca românii să nu aprindă focul în vatră, pentru că acest lucru ar aduce ghinion și boală.

Articolul precedentPrinși după ce au furat din magazin …băuturi alcoolice
Articolul următorConducerea CCIA Timiș prezentă la Forumul Dunărean 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.