Problemele din zona Deta, prezentate în ultima ședință a ATOP!

0

Reprezentanții Autorității Teritoriale de Ordine Publică Timiș s-au întrunit din nou într-o ședință, de data aceasta desfășurată în teritoriu, de această dată la Deta.

La întâlnire au fost invitați și primarii și reprezentanții structurilor de ordine publică (poliție, jandarmerie, ISU, etc.) din localitățile Deta, Denta, Giulvăz, Moravița, Voiteg, Jebel, Banloc, Livezile, Giera, Gătaia, Birda, Ciacova și Ghilad. Cu această ocazie, președintele Autorității Teritoriale de Ordine Publică Timiș, Traian Stancu, a făcut o scurtă informare privind atribuțiile legale și activitățile ATOP.

La ședința ATOP Timiș a luat parte și președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

În cadrul ședinței s-a mai discutat despre activitatea poliției orașului Deta și prioritățile acestei instituții, care vizează siguranța rutieră și reducerea criminalității, dar și prevenirea și combaterea fenomenului migrației ilegale la granița cu Serbia. De altfel, la ședința ATOP a fost prezent și un reprezentant al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara.

În cadrul ședinței au mai fost evidențiate situațiile specifice cu care structurile operative de ordine publică din respectivele localități se confruntă, ca de exemplu dificultățile legate de subdimensionarea unor canale de colectare a apelor din localitățile Liebling sau Gătaia.

Reprezentanții ISU Deta și ai Poliției orașului Deta au solicitat din partea Autorității Teritoriale de Ordine Publică sprijin pentru dotarea cu tehnică de intervenție. De asemenea, s-a solicitat reprezentantului poliției transporturi feroviare să comunice ATOP-ului care sunt cele mai recente amenajări efectuate de CFR la trecerile la nivel cu calea ferată.

 

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here