Profesori din Universitatea Politehnica Timișoara vin în ALDE

Echipa ALDE Timiș se mărește în fiecare zi cu noi membrii. Pe lângă medici, avocați sau alte persoane din diverse profesii liberale, astăzi doi profesori universitari din cadrul Universității Politehnica din Timișoara au ales să se înscrie în ALDE. Este vorba despre Ioan Vetreș, 37 de ani, și Dan Stepan, 49 de ani, ambii profesori la Facultatea de Mecanică.

Ioan Vetreș, profesor universitar: am venit către ALDE pentru că îmi doresc eficiență, evoluție și cunoaștere. Aceste trei calități le-am cunoscut aici, în ALDE Timiș. Din ce am vazut eu până acum în PNL e o brambureală. Nu există o direcție clară. PNL Timiș face și apoi gândește. Asta m-a făcut să vin la ALDE. ALDE prima dată gândește și apoi face. Robu este o brambureală, din păcate pentru timișoreni. Se vede rezultatul atât la nivel administrativ cât și la nivel de cetățean: gunoaie, drumuri  etc. Dacă timișorenii ar fi fost bine informați despre cum a administrat Politehnica, câte linii de credit a lăsat descoperite până a plecat… ar fi aflat că se cam pliază pe ceea ce face acum în primărie și probabil nu ar mai fi primit votul lor.

Dan Stepan, profesor universitar: Am ales ALDE pentru că aici am găsit mulți oameni de calitate, inclusiv mulți studenți de-ai mei. Îmbin activitatea didactică cu partea de cercetare. Am văzut că la ALDE tineretul are o serie de inițiative care vin în sprijinul generației lor. O mare problemă cu care această generație se confruntă este lipsa orientării în carieră – ponderea școlii în orientarea elevului contează foarte mult, ceea ce iese din școală sau din universitate trebuie să se caleze pe cererea pieței. În diferite școli din județ încă nu există calculatoare. Consilierea pe parcursul liceului contează foarte mult. După câteva vizite la noi, încep să își contureze o idee despre ceea ce își doresc să facă pe viitor. Mediul economic știe cel mai bine ceea ce cere piața muncii.

Ovidiu Sîrbu, președinte ALDE Timișoara, secretar de stat în Ministerul Transporturilor: După cum vedeți, toate persoanele care vin alături de ALDE sunt profesioniști care își pot aduce aportul în societate. De la juriști și medici până la profesori universitari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here