PROGNOZA METEO pana pe 22 noiembrie in Banat

toamna-blandaAdministraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 9 – 22 noiembrie 2015, care vizează toate regiunile ţării: Banat, Crişana, Transilvania, Maramureş, Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia, precum şi zona montană.

Conform estimării publicate de ANM, debutul intervalului analizat va fi caracterizat de o vreme mult mai caldă decât în mod obişnuit pentru a doua decadă a lunii noiembrie.

În a doua parte a intervalului, valorile termice vor scădea şi se vor menţine în jurul mediilor climatologice specifice până la sfârşitul perioadei de referinţă.

BANAT

În primele zile ale intervalului, vremea va fi mult mai caldă decât în mod obişnuit în a doua decadă a lunii noiembrie, astfel că se vor înregistra medii regionale ale temperaturilor maxime de 15…17 grade şi ale celor minime de 7…9 grade. Spre finalul primei săptămâni, valorile termice vor scădea şi, deşi vor avea uşoare variaţii de la o zi la alta, se vor menţine în jurul mediilor climatologice specifice până la sfârşitul perioadei de referinţă, cu maxime termice de 10…12 grade şi minime de 2…5 grade, mediat pe regiune.

Vor fi ploi slabe sau burniţe cu caracter local la începutul intervalului, dar şi după data de 17 noiembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here