PROGNOZA METEO pentru marţi şi miercuri nu este PRIETENOASA

ploaie

Marţi, valorile termice vor continua să scadă uşor, astfel încât vremea va deveni rece pentru sfârşitul lunii septembrie în toate regiunile. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 grade în depresiuni şi 18 grade pe litoral, iar cele minime între 3…4 grade în depresiuni şi 14 grade pe litoral.

Cerul va fi noros în sud-est, unde va ploua pe arii extinse şi cantităţile de apă vor mai depăşi izolat 15…20 l/mp, iar în restul teritoriului înnorările vor fi temporare şi ploile se vor semnala local în sud-vest şi centru şi izolat în rest. La munte, la peste 1800 m, în special în nordul Carpaţilor Orientali, trecător, precipitaţiile vor fi şi sub formă de ninsoare. Vântul va continua să prezinte intensificări temporare în est, sud-est şi la munte, iar în Dobrogea, Bărăgan şi sudul Moldovei se vor atinge la rafală viteze de 50-55 km/h.

Miercuri, vremea se va ameliora sub aspectul precipitaţiilor, dar se va menţine rece pentru această perioadă a anului în cea mai mare parte a ţării.  Cerul va fi variabil în vest şi nord-vest şi mai mult noros în celelalte regiuni şi va ploua local în Dobrogea, pe arii restrânse în restul zonei extracarpatice şi la munte şi cu totul izolat în rest. La altitudini de peste 1800m, izolat, precipitaţiile, în general slabe cantitativ, vor fi şi sub formă de ninsoare. Vântul va mai prezenta unele intensificări în estul şi în sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 şi 17 grade, cu cele mai scăzute valori în estul ţării şi în depresiuni, iar cele minime se vor încadra între 2 grade în depresiuni şi 14 grade pe litoral. Spre sfârşitul intervalului, în zonele joase, izolat, vor fi condiţii de ceaţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here