Programul „Prima chirie” a început! Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a te încadra?

Programul ”Prima chirie” a debutat și deja se primesc cereri la agențiile județene pentru ocuparea forței de muncă din partea celor interesați!

Reprezentanții AJOFM Timiș așteaptă persoanele care îndeplinesc condițiile legale să depună sau să transmită prin modalităţile prevăzute de dispoziţiile legale (personal, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire, fax sau e-mail), actele necesare acordării acestui drept în termen de 60 de zile de la data încadrării în muncă.

Prin derogare de la acest termen, “Prima Chirie” se acordă și persoanelor care îndeplinesc condițiile legale și care s-au angajat începând din data de 25 ianuarie 2017, data intrării în vigoare a Ordonanței de urgență a Guvernului, până acum.

Este important de știut este faptul că persoanele care s-au angajat şi solicită prima de relocare în termen de 60 de zile de la data încadrării în muncă trebuie ca în prealabil să fi fost înregistrate ca șomeri indemnizaţi sau neindemnizaţi în baza de date a Agenţiei de Ocupare din raza de domiciliu. Pentru aceste persoane, termenul de 60 de zile, în care se poate solicita pentru viitor prima de relocare, începe cu data de 06 iunie.

Potrivit prevederilor legale, persoanele înregistrate ca șomeri la agențiile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă, care se încadrează în muncă într-o altă localitate situată la o distanță mai mare de 50 km față de localitatea în care îşi au domiciliul sau reședința şi ca urmare a acestui fapt îşi schimbă domiciliul sau își stabilesc reședința în localitatea respectivă sau în localitățile învecinate acesteia, pot primi o primă de relocare.

Prima de relocare se acordă persoanelor ale căror venituri nete lunare realizate de către acestea, în situația în care sunt persoane singure sau împreună cu familiile acestora, nu depășesc suma de 5.000 lei/lună și este în cuantum de 75% din suma destinată asigurării cheltuielilor pentru locuire (chirie și utilități) în noul domiciliu sau noua reședință, dar nu mai mult de 900 de lei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here