Proiect important, blocat la Bucureşti de Primăria Timişoara! CJT ar putea pierde finanţarea europeană

Consiliul Judeţean nu poate semna contractul de finanţare europeană pentru extinderea la patru benzi a drumului ce leagă Timişoara de Autostradă, prin Dumbrăviţa.

Primăria Timișoara este partener în proiect, împreună cu Primăria Dumbrăviţa. Municipalitatea nu a plătit însă o corecție financiară de un milion de lei, pe care s-a angajat să o achite în data de 7 decembrie, aşa că nu potea primi fonduri pentru alte proiecte atât timp cât are datorii.

”În cazul drumului județean Dumbrăvița – Giarmata, care trebuie extins la patru benzi, nu putem semna contactul de finanțare, desi documentația este completă. Aceasta stă pe masa ministrului Fondurilor Europene, pentru că Primăria Timișoara nu și-a plătit o corecție financiară de 1 milion de lei pentru un proiect european. Pentru că PMT are datorii, nu putem semna acest contract. Nici la acest moment nu a fost achitată corecția financiară din partea Primăriei Timișoara, nici nu cred că va fi aplicată în acest an și stăm blocați pe un contract de finanțare care ar putea rezolva o situație foarte importantă pentru județul Timiș. Putem semna doar după ce își plătește Primăria Timișoara obligațiile. Și-a asumat scris data de 7 decembrie pentru plata sumei respective”, spune președintele CJT, Călin Dobra.

În cazul în care Primăria Timişoara nu va plăti corecția financiară cât mai rapid, Consiliul Județean riscă să piardă finanțarea. Asta pentru că termenul de semnare a contractului expiră în data de 20 ianuarie 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.