Asociația Grupul de Acțiune Locală Colinele Recaș, împreună cu partenerii săi, respectiv Comuna Giarmata, Asociația Renașterea Familiei, Think Development and Consultancy SRL și DZN Security Services SRL implementează un proiect cofinanțat din fonduri europene pentru a reduce numărul persoanelor aflate în risc de sărăcie și excluziune socială. Proiectul beneficiază de o valoare totală de 3.550.832 lei, din care 3.351.658,34 lei cofinanțare europeană. Proiectul este implementat pe perioada August 2021 – Decembrie 2023.

Obiectivul general al proiectului este reducerea numarului de persoane aflate în risc de saracie sau excluziune sociala din comunele Dumbrăvița și Giarmata, localități componente a teritoriului Strategiei de Dezvoltare Locală administrată de catre Grupul de Acțiune Locală Colinele Recaș, prin implementarea de măsuri/ operațiuni integrate în contextul mecanismului de DLRC.

Proiectul finanțat își propune următoarele:

1. Furnizarea de servicii sociale de tipul centru de zi pentru copii aflați în risc de separare de familie si un serviciu social privind asistența în comunitate pentru un numar de 130 de copii proveniți din familii aflate în risc de saracie si excluziune sociala. Se are în vedere organizarea a 2 tipuri de servicii sociale dupa cum urmeaza – 1 serviciu social de tip centru de zi pentru copii aflați în risc de separare de familie si un serviciu social destinat asistenței în comunitate.
2. Furnizarea de măsuri active de ocupare pentru un număr de 130 de persoane aflate în situație de risc de sărăcie și excluziune socială din comuna Dumbravița și din comuna Giarmata în vederea integrării/reintegrării pe piața muncii inclusiv prin susținerea antreprenoriatului în vederea simulării pe cont propriu. Totodată se are în vedere dezvoltarea unui program de dezvoltare antreprenorială în vederea ocupării pe cont propriu și în vederea dezvoltării de locuri de muncă.
3. Furnizarea de măsuri specifice de asistența juridică în vederea reglementării actelor de identitate, de proprietate, de stare civilă (acolo unde este cazul), de obținere a drepturilor de asistență socială (beneficii de asistență/servicii sociale) pentru cele 260 de persoane din grupul țintă.

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital
Uman 2014 – 2020

Manager de proiect: Tiuch Cătălin, galcolinelerecas@gmail.com

Articolul precedentPlătiți datoriile! Tradiții și superstiții de Sfântul Dumitru
Articolul următorSenatorul PSD, Sebastian Răducanu: PSD nu va vota nicio majorare de taxe şi impozite pentru anul 2022

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.